Laxå brickbord

Läs mer

Brickbord svart

Läs mer

Brickbord Vit

Läs mer

Brickbord

Ett brickbord är ett nätt och praktiskt sidobord som är ett populärt alternativ till större soff- och matbord som t.ex. marmorbord. Till exempel är de perfekt som ett mindre TV-bord där du kan ha några coffee table-böcker. Vidare är de lätta att flytta runt vilket alltid är en fördel. Dessutom går det att byta ut brickan om du börjar tröttna på motivet, färgen eller materialet. Oavsett om du vill ha ett marockanskt brickbord eller en modell av mässing, trä eller metall så har vi vad du letar efter.

På grund av att det finns en uppsjö olika modeller är det svårt för många att veta vilket bord som passar bäst. Därför har vi sammanställt en lista över bäst brickbord på marknaden. Därtill har vi skrivit en köpguide som beskriver allt du behöver tänka på innan du gör ditt val. Börja sålunda med att läsa på nedan för att därefter välja det sidobord som lämpar sig bäst för dig.

brickbord

Så väljer du brickbord

Innan du köper ett brickbord finns det några faktorer som är extra viktiga att beakta. För det första ska du tänka över vilket material du vill ha. För det andra får det inte vara för tungt – eller för lätt. För det tredje är det en fördel om det går att justera höjden på bordet. Utöver detta har vi nedan listat det viktigaste du ska tänka på för att göra ett så genomtänkt val som möjligt.

Material

En av de viktigaste aspekterna av ditt val av brickbord är vilket material det är tillverkat i. Fastän de mest populära materialen är metall, mässing, stål och trä; finns det även billiga brickbord i plast. Dock är detta inget vi rekommenderar då de tenderar att gå sönder fortare, samtidigt som stabiliteten bli lidande. Därför ska du välja ett bord vars material är slittåligt, robust och stabilt. Detta innebär att de flesta föredrar ett bord från Svenskt Tenn, Carolina Gynning eller Ernst Kirchsteiger – som alla är tillverkade av plåt, mässing eller metall.

brickbord mässing

Avtagbar bricka

En avtagbar bricka tycker vi är ett måste för ett brickbord. Om du inte kan ta bort brickan så kan du ju heller inte byta ut den, eller hur? Å ena sidan så blir inte brickan lika stabil då den inte är permanent fäst vid benen, å andra sidan så har du möjlighet att antingen byta ut den eller att ta bort den för att rengöra den lättare. Därmed finns det för- och nackdelar med båda alternativen, vilket är anledningen till varför du ska ta en funderare så du kommer fram till just din preferens.

Montering

En faktor som många förbiser när de ska köpa ett brickbord är huruvida det kräver montering eller inte. Vanligtvis behöver du i så fall skruva ihop benen med brickan vilket är tämligen enkelt, men det finns mer avancerade bord som kräver mer av dig som konsument. Därför ska du noggrant läsa produktbeskrivningen för att dels se hur lång monteringstiden är, dels hur många olika delar som du måste skruva ihop. Med det sagt är det oftast jättelätt att bygga ihop ett brickbord, men då det finns mer komplexa varianter så är det ändock värt att poängtera.

Justerbar höjd

Endast de bästa brickborden har justerbar höjd. Detta innebär att du kan anpassa höjden på borden utifrån höjden på den intilliggande soffan eller fåtöljen. Därmed slipper du mäta höjd på alla dina möbler för att säkerställa att de är någotsånär lika i höjd. Antingen anpassar du detta via ett reglage under brickan, eller så måste du skruva om benen med en skruvmejsel. Dock är dessa modeller betydligt dyrare, men om detta är viktigt för dig så ska du definitivt välja en sådan modell.

Vikt

Fastän vikten är långt ifrån den viktigaste faktorn när du ska välja ett brickbord, är det likväl inget du ska ignorera. Orsaken är att en dessa typer av bord inte brukar väga så mycket, men väljer du en variant som är tillverkad av trä eller mässing så kommer du märka att det blir jobbigt att flytta på bordet. Speciellt om du är till åren kommen. Därför ska du inte ignorera viktaspekten i produktbeskrivningen innan du gör ditt köp. Dock är baksidan med ett nätt bord att det inte är lika stabilt som tyngre, robusta och stabila brickbord.

Storlek

Det finns både små och stora brickbord. De små är oftast till för små sidobord till sängen, soffan eller fåtöljen; medan de större varianterna används som soffbord. Vidare är det många som kombinerar ett litet brickbord med ett större bredvid, för att på så vis skapa en elegant disharmoni. Därför rekommenderar vi att du först börjar med att mäta utrymmet där du ämnar placera bordet, och sedan är observant på detta när du läser igenom produktbeskrivningarna. Annars riskerar du att köpa ett för stort bord som inte får plats.

Utomhus

Vill du ha ett brickbord utomhus så är det extremt viktigt att du väljer rätt material. Annars kommer inte bordet uthärda alla olika väder som det kommer utsättas för. Dessutom måste materialet vara tungt så det inte blåser iväg. Därför ska du välja ett brickbord i stål på grund av att detta både är slittåligt, robust och stabilt; men även byggt för att tåla allt från iskalla vintrar till varma somrar. Vidare ska ytbehandlingen vara lackerad så inte fernissan förfaller.

På grund av dess eleganta utseende är ett brickbord utomhus ett perfekt komplement till ett caféset eller en solsäng.

Användningsområden för brickbord

En enorm fördel med brickbord är att det finns mängder av användningsområden. Du kan t.ex. använda det som TV-bord eller ett sidobord för en reclinerfåtölj eller bäddfåtölj. Men det finns många andra sätt du kan nyttja detta smidiga bord på, nämligen följande:

  • Laptop-bord
    När du sitter i soffan kan du använda brickbordet som ett laptop-bord. På grund av materialet blir det inte för varmt så är det ett förträffligt användningsområde. Däremot kommer du få svårt att få plats med en tillhörande mus då dessa småbord ofta är för små. Dessutom är det lätt att flytta runt bordet vilket gör att du kan flytta runt arbetsplatsen till var du vill i din bostad.
  • Sovrumsbord
    Saknar du motivation att skruva in ett vägghängt sängbord i ditt sovrum så är ett brickbord ett utmärkt alternativ. Placera några staplade böcker, en lampa och en kabelgömma undertill och du har ett komplett sovrumsbord för en billig peng. Vill du ha några orientaliska inslag – vilket är väldigt populärt i sovrum numera – rekommenderar vi ett marockanskt brickbord.
  • Vardagsrumsbord
    Trots att ett brickbord är litet finns det även större bord som du kan använda som vardagsrumsbord. Antingen lägger du en vacker duk ovanpå eller så använder du bordet så som det är. Vanligtvis är trä eller mässing det material som de flesta vill ha då det ger en exklusiv känsla till vardagsrummet, samtidigt som det är robust och slittåligt.

brickbord utomhus

Varje produkt är opartiskt utvald utifrån dess estetiska framtoning, kvalitet och prisbild.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Populära inlägg

Innehåll