Hübsch Golv Trä

Läs mer

Tidningshylla Vägg

Läs mer

OX Maggiz Läder

Läs mer

Tidningsställ

Vill du placera dina böcker och magasin på ett snyggt sätt ska du ha ett tidningsställ. Vanligtvis lägger de flesta tidningar och magasin i en stor trave som tillslut slängs på tippen, men genom att använda ett ställ kan du omvandla lektyren till en inredningsdetalj. På så vis kan du ha stället på golvet nära din snurrfåtölj eller soffan i vardagsrummet, istället för i en bunte i hallen. Därtill finns det ställ som du hänger på väggen. Vidare finns det tidningsställ med flera hyllor och fack där varje utrymme är anpassat för allt från A4-broschyrer till inbundna böcker till dagstidningar och magasin. Därmed kan du placera mer än bara tidningar i hållaren.

Dock är utbudet väldigt brett vilket innebär att det blir svårare för konsumenter att välja rätt. Därför har vi listat de bästa tidningsställen på marknaden i en bäst-i-test lista. Dessutom har vi skrivit en omfattande köpguide innehållandes allt du behöver tänka på för att göra ett så välinformerat val som möjligt. Börja således med att läsa på nedan för att därefter välja en modell från topplistan ovan.

Så väljer du tidningsställ

Innan du köper ett tidningsställ finns det några saker du måste veta om. För det första ska du fundera över om du vill ha ett fristående eller väggfäst ställ. För det andra ska du välja en modell som passar storleken på dina magasin eller tidningar. För det tredje ska du såklart tänka på designen så den harmoniserar med dina andra möbler. Förutom detta har vi nedan listat det viktigaste du ska tänka på för att göra ett så genomtänkt köp som möjligt.

Vägg

Att placera tidningsställ på väggen är tveklöst det mest populära monteringssättet. Genom att fästa det på väggen sparar du utrymme. På så sätt är det idealiskt om du bor litet och behöver vara mån om utrymmet. Därtill kontrasterar det snyggt mot tavlor. Nackdelen är att du måste montera den med skruvar som inte sällan måste borras in i väggen. Följaktligen kräver det antingen kunskap om snickeri eller så måste du anlita en hantverkare som kan montera det på ett snyggt sätt. Fortsättningsvis är detta ett alternativ som är perfekt för dig som vill ha ett tidningsställ i badrummet. På grund av att du inte ställer det på golvet, där risken för vattenstänk från dusch och badkar är stor, säkerställer du att tidningarna hålls torra och fräscha.

tidningsställ vägg

Golv

Trots att väggmonterade tidningsställ är mest populära då de inte upptar utrymme, är de fristående modellerna omtyckta på grund av friheten. Kort sagt kan du flytta runt dem när du vill och hur du vill. Därmed kan du t.ex. ta med den ut på balkongen om du vill läsa där ett tag, eller nära favoritfåtöljen när du vill värma dig inomhus. Glöm inte att det är en stor fördel om de har hjul undertill då stället snabbt blir väldigt tungt ju fler böcker och tidningar du har.

tidningsställ golv

Hjul

För större tidningsställ som väger mycket är det smart att välja en modell som är försedd med hjul. På så sätt kan du med enkelhet flytta runt stället utan att lyfta det. Annars blir det lätt tungt när du placera flertalet böcker och magasin i hållaren. Dock måste du säkerställa att hjulen också har bromsar så det inte rullar iväg när det står i en sluttning.

Material

Det som till störst del avgör hur snyggt ett tidningsställ är, samt dess kvalitet, är materialet den är tillverkad i. Trots att det finns väldigt billiga varianter i plast, är det inget vi rekommenderar med tanke på att det snabbt går sönder. Dessutom är det inte lika stiligt. Därför rekommenderar vi istället modeller som är gjorda i antingen metall, mässing eller granit. Men det finns även andra material som är tillräckligt kvalitativa så som trä, granit, läder, stål, guld och metall.

Kapacitet

Den kanske viktigaste faktorn när du ska välja ett tidningsställ är hur stor kapacitet det har. Nämligen hur mycket lektyr du kan få plats med. Fastän du såklart kan köpa flera ställ om du har väldigt mycket magasin och tidningar, är det mer ekonomiskt om du köper ett stort ställ där du får plats med mycket. Vidare finns det modeller med olika fack så du kan separera lektyren utifrån om det exempelvis är DN eller Svenska Dagbladet. Därför ska du först gå igenom hur många tidningar du vill ha i stället, och välja en modell utifrån detta. På så vis kommer du varken köpa en för liten eller för stor variant.

Kostnad

Ett tidningsställ kostar mellan 200 – 2000 kronor beroende på material, kvalitet och kapacitet. Till exempel finns det superbilliga modeller som är gjorda av plast, men nackdelen är såklart att kvaliteten blir lidande vilket gör att den kommer gå sönder om du placerar för mycket tyngd. Därför ska du hellre spendera några hundralappar extra på ett väggmonterat tidningsställ i mässing så det håller i flera år.

Fördelar med tidningsställ

Det finns en hel del fördelar med en ställning anpassad för att förvara lektyr av olika slag. Exempelvis är det förträffligt för kontoret eller väntrummet. Men det finns fler nyttområden vilka vi har listat nedan:

 • Utmärkt för kontoret
  Det är inte konstigt att de flesta kontor och väntrum har flera tidningsställ på olika platser. Orsaken är att det ger ett ordnat intryck samtidigt som det är ett stiligt element i inredningen.
 • Fungerar som en bricka
  Det finns flera tidningsställ med en bricka ovanpå där du kan ställa en kopp kaffe eller te – något som de flesta dricker under läsning. Därmed får du ett bord och ställ i ett.
 • Passar flera storlekar
  Medan det finns tidningsställ som är anpassade för en viss storlek, förekommer det också modeller med olika stora behållare anpassade för t.ex. magasin, böcker och broschyrer.
 • Estetiskt tilltalande
  Låt oss vara ärliga, de flesta människor förvarar sina tidningar i en trave i köket eller i hallen. Av den orsaken är det svårt att hitta rätt bland mängder av tidningar, men det är också motbjudande ur en estetisk synvinkel. Genom att använda ett ställ skapar du ordning i kaos samtidigt som det blir väldigt, väldigt snyggt.

tidningsställ läder

Varje produkt är opartiskt utvald utifrån dess estetiska framtoning, kvalitet och prisbild.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Populära inlägg

Innehåll