Flamsäker sladdgömma

Läs mer

Kabelgömma marmor

Läs mer

Andersson kabelbox

Läs mer

Kabelgömma

För att undvika fula kablar och grenuttag i din annars fina inredning, måste du ha en kabelgömma. Genom att dölja sladdarna i en sladdgömma eller kabellåda så skyddar du även kablarna. Således får du ett rent golv samtidigt som det ser fräschare ut. Dessutom lämpar sig en kabelgömma perfekt för både kontoret och vardagshemmet hemma. Men utbudet är stort vilket gör det knepigt för många konsumenter. Därför har vi sammanställt en lista över de bästa kabelgömmorna på marknaden. Därtill har vi skrivit en köpguide som beskriver vad du behöver tänka på innan ditt köp.

Börja därför med att läsa på nedan för att sedan välja en sladdgömma som passar dig bäst.

kabelgömma

Så väljer du en kabelgömma

Innan du köper en kabelgömma finns det några saker du måste tänka på. För det första måste du tänka på kapaciteten, d.v.s. hur många och tjocka sladdar du kan förvara i lådan. För det andra ska designen harmonisera med din övriga inredning. Förutom detta har vi nedan listat det viktigaste faktorerna så du gör ett så genomtänkt val som möjligt.

 1. Kapacitet
  Den viktigaste faktorn när du ska välja en kabelgömma är hur stor kapaciteten är. Orsaken är att detta skiljer sig markant från modell till modell. Till exempel finns det sladdhållare vars storlek är 40 x 40 cm. Detta innebär att du får plats med en grendosa med sex uttag vilket är mer är tillräckligt för de flesta. Men det finns även större och mindre lådor. Därför ska du först kolla upp hur många grendosor du har och därefter välja en modell utifrån detta.
 2. Design
  Många köper första bästa sladdgömma och märker först när de kommer hem hur dåligt den passar in med inredningen. Därför är det väldigt viktigt att välja en variant vars estetiska utformning harmoniserar med t.ex. din TV och TV-bänk. Annars kommer sladdgömmaren kontrastera för mycket vilket kommer skapa en disharmoni i rummet. Av den orsaken rekommenderar vi att du lägger lite tid på att försöka visualisera hur kabellådan som fångat ditt intresse kommer se ut när den väl är på plats.
 3. Golv eller vägg
  Nånting du måste ta ställning till är om du vill ha en väggmonterad kabelgömma eller en som du lägger på golvet. På grund av att behoven skiljer sig från konsument till konsument är det synnerligen viktigt att du hittar det bästa alternativet för dig. Till exempel ska du ha en kabelbox på väggen om det passar ditt möbelarrangemang. Men har du istället alla sladdar på golvet så ska du såklart välja en modell anpassad för golvet.
 4. Gummifötter
  Har du barn som springer runt och leker så vet du hur lätt det är för dem att trassla in sig i sladdar och riva ner konsoler och allt möjligt från TV-hyllan. Fastän du köper en kabelgömma kommer barnen råka sparka till den också. Därför är flera sladdgömmare försedda med gummifötter undertill. På så vis glider inte lådan på golvet och skapar repor. Dock saknar flera varianter detta, så du måste vara vaksam och läsa produktbeskrivningen noggrant.
 5. Genomföringshål
  Vanligtvis har en kabelgömma genomföringshål på båda kortsidorna, men det finns även de modeller som har hål på långsidan också. Anledningen till varför detta är viktigt är för att alla har sina tekniska prylar på olika ställen, vilket innebär att du måste tänka på var hålen ska vara.
 6. Ventilationshål
  På grund av att värme snabbt kommer alstras ju fler kablar du har i kabelboxen, är det viktigt att du väljer en variant som har ventilationshål. Förslagsvis åt båda sidor. Genom dessa hålen kommer värmen sippra ut vilket leder till en högre grad av säkerhet. Således är det viktigt att noggrant titta på produktbilderna så du garanterar att den har ventilation. Dessutom måste materialet vara brandsäkert.

Köp en sladdgömma om du…

Är du osäker om du behöver en sladdgömma eller inte har vi nedan listat de vanligaste orsakerna till varför konsumenter köper denna smidiga produkt.

 • Har flera tekniska prylar i närheten: Om du har ett skrivbord med mängder av olika tekniska prylar så som tangentbord, möss och andra ting som kräver kablar, så är en sladdgömma optimalt. Du kommer få en betydligt bättre koll på dina prylar.
 • Blir stressad av oreda: Den vanligaste anledningen till varför konsumenter köper en kabelgömma är för att de blir stressade av oreda. Undermedvetet upplever dem en naggande stress över att något inte står rätt till. Genom att använda en sladdgömma reducerar du denna stress, så har du problem med detta ska du definitivt köpa en.
 • Fast skrivbord: Har du ett fast skrivbord där du jobbar så är en sladdgömma ett måste. Du behöver inte köpa det om du byter skrivbord då och då, eftersom du i så fall behöver flytta med alla prylar, och då blir det ett för stort projekt.

kabelsamlare

Köp inte en kabelgömma om du…

 • Har många trådlösa prylar: Använder du trådlösa tangentbord, möss, och laddare så är behovet av en kabelgömma inte detsamma. Om det inte finns några kablar att gömma, varför då spendera pengar på en produkt du inte kommer använda?
 • Har ett skrivbord med inbyggd kabelhanterare: Det finns somliga skrivbord som är utrustade med inbyggda hål för sladdar – då behöver du inte köpa en sladdgömma, för då har du redan en låda integrerad under skrivbordet.
 • Inte tycker om organisering: Det är inte alla som tycker om när det är för uppstädat, somliga älskar kaoset och vill inte att det ska vara fullkomligt sladdfritt. Så om du inte känner välbehag av ett skrivbord eller golv utan kablar – köp inte.

sladdgömma

Vanliga frågor och svar

Hur använder jag en kabelgömma?

Det beror på vilket modell du köpt. Men i regel ska du placera den på golvet, skrivbordet eller väggen, och därefter dra in sladdarna genom de hål som finns. På så vis döljer du sladdarna på ett stilrent och smidigt sätt.

Finns det en sladdgömma för skrivbord?

Ja, skrivbordet är faktiskt det vanligaste användningsområdet för en sladdgömma. De flesta placerar den bakom datorskärmen för att slippa se sladdarna. Glöm inte att välja en modell vars färg harmoniserar med skrivbordet, annars kan det lätt se apart ut.

Vilken är den bästa storleken för en kabelgömma?

Den bästa storleken för en kabelgömma är 30×20 cm. På så vis får du en rektangulär form där de flesta kablar kommer får plats. Det finns givetvis mindre och större modeller, varför du ska välja storlek utifrån antalet kablar du behöver gömma.

Vilken är den snyggaste sladdgömman?

Den snyggaste sladdgömman är tvivelsutan denna modellen i marmor. Den är vit omkring och försedd med ett lock av vacker marmor högst upp.

Finns det sladdgömma för tak och vägg?

Ja, absolut. Men då är det inte låda per se, utan det är en anordning av aluminium som skruvas fast i antingen väggen eller taket.

Varje produkt är opartiskt utvald utifrån dess estetiska framtoning, kvalitet och prisbild.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Populära inlägg

Innehåll