Fåtölj Midsjö Snurrfåtölj

Läs mer

Snurrfåtölj krom

Läs mer

Snurrfåtölj fårskinn

Läs mer

Snurrfåtölj

Är du på jakt efter en snurrfåtölj har du hittat rätt. Denna fåtölj är en riktig klassiker som var extremt populär under 60- och 70-talet. Numera upplevs den som en retro-möbel som de flesta har i sitt hem. Vidare går det att välja mellan material som läder, skinn, rotting, fårskinn och tyg. Oavsett om du behöver en snurrfåtölj för kontoret eller vardagsrummet, kommer du njuta av en sällan upplevd bekvämlighet. Men utbudet är otroligt brett vilket komplicerar valet för konsumenterna. Därför har vi sammanställt en lista över de bästa snurrfåtöljerna på marknaden. Dessutom har vi författat en omfattande köpguide innehållandes allt du behöver veta innan du gör ditt köp. Börja därför med att förkovra dig i informationen nedan, för att därefter välja den fåtölj som passar dig bäst.

snurrfåtölj skinn

Så väljer du snurrfåtölj

Innan du köper en snurrfåtölj finns det några saker du ska veta om. För det första är materialet otroligt viktigt i ditt val, nämligen huruvida du ska välja skinn, läder eller tyg. För det andra måste hjulen vara kvalitativa och smidiga. För det tredje ska du fundera över om du vill kunna justera höjden eller inte. Utöver dessa faktorer har vi nedan listat det viktigaste du behöver tänka på för att göra ett så välinformerat val som möjligt.

 • Fotpall
  En fotpall är ett måste för dig som tycker om att läsa länge och behöver kunna koppla av ordentligt. Dock kostar vissa fotpallar mer än själva fåtöljen, så du måste vara vaksam för att undvika att kasta pengar i sjön. Därför rekommenderar vi att inte köpa fotpallen som tillhör snurrfåtöljen du önskar, i.o.m. att det ofta är billigare att köpa en separat fotpall i ett mer prisvärt material. Dock gäller endast detta om själva fåtöljen är kostar flera tusentals kronor, så om du köper en billig snurrfåtölj så är det rimligt att köpa den tillhörande fotpallen också.
 • Material
  När du väljer en snurrfåtölj så är materialet den viktigaste faktorn. Orsaken är att ju mer du sitter i fåtöljen, desto mer slitage uppstår. Följaktligen måste materialet vara hållbart och slittåligt om du inte vill att det ska gå sönder. Därför väljer de flesta konsumenter en snurrfåtölj i skinn. Detta innebär att du minimerar det synliga slitaget samtidigt som skinnet bidrar till en vackrare fåtölj. Dessvärre är det kostsamt med skinn eller läder, så om du har en begränsad budget rekommenderar vi en modell tillverkad av antingen rotting, tyg eller fårskinn.
 • Pris
  På grund av att en kvalitativ snurrfåtölj inte sällan kostar uppåt 10 000 kronor, är det extremt viktigt att inte ta några förhastade beslut som leder till impulsköp. Trots att det finns billiga fåtöljer så bör du inte köpa dessa om det är kvalitet du är ute efter, för budgetmodellerna tenderar att snabbt slitas ut. Dessutom är de mindre bekväma och ergonomiska. Istället ska du i lugn och ro sondera terrängen på nätet och välja ut ett antal fåtöljer som faller dig i smaken. Därefter ska du väga för- och nackdelar med varje modell tills du hittat den bästa snurrfåtöljen för dina individuella behov.
 • Hjul
  Förutsättningen för en riktigt bra snurrfåtölj är hjulen. Kort sagt ska du med enkelhet kunna förflytta fåtöljen utan att hjulen fastnar och hasar mot golvet. Dessutom måste du ha möjligheten att kunna låsa hjulen så du inte rullar iväg. Annars kommer hjulen lämna fula märken i golvet. Vanligtvis framgår det i recensionerna för varje produkt hur kvaliteten på hjulen är, så läs alltid igenom dessa noggrant innan du genomför din beställning.
 • Justerbar höjd
  Att kunna justera höjden på en snurrfåtölj är en viktig funktion. Men faktum är att det inte är lika viktigt som de flesta tror. Anledningen är att du alltsomoftast sitter i fåtöljen för avkoppling i form av läsning eller TV-tittande, och då är det inte lika viktigt med att justera höjden. Till exempel är det nästan obligatoriskt med höjdjustering på en kontorsstol, men inte med denna typ av fåtölj. Med det i åtanke är det heller ingen funktion som skadar, däremot kostar det mycket per pengar. Således är det en avvägning mellan bekvämlighet kostnad.
 • Lutning
  De flesta snurrfåtöljer har möjligheten att luta ryggstödet bakåt. Dock skiljer sig vinkeln från fåtölj till fåtölj. Således ska du noggrant läsa produktbeskrivningen så du får reda på den exakta vinkeln. Annars riskerar du att välja en modell som endast går att luta ett par grader, och då kommer du bli väldigt besviken.

snurrfåtölj retro

Ställ in din snurrfåtölj

För att få bästa ergonomi när du sitter i din snurrfåtölj måste du ställa in den grundligt utifrån din kroppslängd. Annars kommer det snabbt bli obekvämt om du kommer känna en ömmande smärta i muskler och leder. Till exempel måste fötterna stå plana på golvet. Därtill ska knäna böjas i 90 graders vinkel. Förutom dessa tips har vi nedan gjort en lathund för hur du ställer in din fåtölj för att öka bekvämligheten.

 1. Fötterna
  Många sitter i sin snurrfåtölj med dinglande ben undertill. Detta innebär att musklerna i dina ben ansträngs för att hålla fötterna uppe. Genom att placera fötterna så de vilar på golvet ser du till att benen är avslappnade. På så vis säkerställer du att du inte får ont i muskler och leder. Därtill kommer avslappningen i underkroppen sprida sig till resten av kroppen.
 2. Fotlederna
  När du placerat fötterna plant på golvet är det dags att tänka på var de står i förhållande till knäna. Det är nämligen så att dina anklar ska befinna sig framför dina knän. Annars kommer det bli för påfrestande för dina knän vilket i slutändan kommer leda till ömmande värk.
 3. Knäna
  När du justerar höjden på din snurrfåtölj ska du se till att knäna är i samma nivå som höften.
 4. Ryggen
  Många är av uppfattningen att ryggen ska vara helt upprätt, men det stämmer faktiskt inte. Istället ska du försöka ha en något bakåtlutande position så ryggen kan slappna av.

Observera att ovanstående instruktioner skiljer sig från person till person, men fungerar som en generell lathund.

snurrfåtölj

Varje produkt är opartiskt utvald utifrån dess estetiska framtoning, kvalitet och prisbild.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Populära inlägg

Innehåll