Rottingfåtölj brun

Läs mer

Rottingfåtölj vintage

Läs mer

Barnfåtölj

Läs mer

Rottingfåtöljer

Letar du efter en vacker rottingfåtölj har du kommit rätt. Anledningen till varför dessa fåtöljer är så ljuvliga är på grund av att materialet kommer från palmer. Således får du ett organiskt, naturligt och slittåligt material som dessutom är otroligt vackert. Dessutom är de ett utmärkt komplement till ett rum som redan är fyllt med klassiska trämöbler, såtillvida att du vill få in ett naturligt element i din bostad. Men utbudet är brett vilket komplicerar valet för många konsumenter. Därför har vi sammanställt en lista över de bästa rottingfåtöljerna på marknaden. Därtill har vi skrivit en köpguide innehållandes allt du behöver tänka på innan du gör ditt val.

Rottingfåtöljen är hållbar, estetiskt tilltalande och förtjusande vacker.

rottingfåtölj utomhus

Så väljer du rottingfåtölj

Innan du köper en rottingfåtölj finns det några saker du ska vara medveten om. Först och främst finns det olika typer av rotting med skiftande kvalitet. Därefter måste du tänka på att välja en UV-skyddad variant om du har för avsikt att använda dem i trädgården. Utöver dessa faktorer har vi nedan listat de viktigaste kriterierna som du måste tänka på för att göra ett så genomtänkt val som möjligt.

 1. Pris
  Fastän det finns billiga rottingfåtöljer så är det inget vi rekommenderar. Orsaken är att tillverkarna väljer en mindre slittålig del av rottingen vilket gör att de snabbare går sönder. Därför rekommenderar vi istället att du spenderar några hundralappar extra på en kvalitativ modell så den håller i flera år.
 2. UV-skyddad
  För dig som ämnar köpa rottingfåtöljer med syftet att använda dem i trädgården, är det viktigt att du ser till att de är UV-skyddade. Annars kommer de snabbt blekna av solen. Dock kostar detta lite extra men det är definitivt värt det om du vill hålla de fräscha sommar efter sommar.
 3. Kuddar
  Givetvis går det att sitta i en rottingfåtölj utan kudde. Men det kommer bli obekvämare ju längre du sitter. Därför ska du köpa till snygga kuddar som är bekväma och som passar i inredningen. Vidare ska du välja vattenavvisande sittdynor så de tål både regn och snö.
 4. PE & HDPE
  Dessa två förkortningar är viktiga att leta efter i produktbeskrivningarna när du ska köpa en rottingfåtölj. Orsaken är att det finns olika sorter av rotting, och PE samt HDPE  är de bästa varianterna. Detta innebär att materialet är mer slittåligt, väderbeständigt samt går att återvinna. Således är de både miljövänliga och bidrar till att möbeln håller längre.
 5. Med fotpall
  Många använder denna typ av fåtölj för läsning och avkoppling i vardagsrummet. Därför är det flera konsumenter som väljer en rottingfåtölj med fotpall. På så vis får du ett möbelset i rotting som gör det ännu mer bekvämt att sitta. Dock kostar detta givetvis lite extra, men vill du ha optimal bekvämlighet är det definitivt något att kontemplera.
 6. Utomhus eller inomhus
  Den viktigaste faktorn när du ska välja en rottingfåtölj är huruvida du ska använda den inomhus eller utomhus. Anledningen till detta är för att utomhusmöbler kräver en annan beläggning för att skydda sig mot väder, vind och solljus; medan fåtöljer för inomhusanvändning inte behöver detta. Därför ska du ta en funderare över om du vill kunna använda möbeln inomhus eller utomhus, och välja en variant baserat på detta.
 7. Gung
  En gungstol i rotting är en riktig klassiker. För över 50 år sedan var det en självklarhet i de flesta svenska hem. Trots att de på senare tid fallit i glömska är de lika bekväma som de var då, så om du vill ha lite gung i stolen ska du välja en sådan variant.

vit rottingfåtölj

Fördelar med rottingfåtöljer

Det finns många fördelar med rottingfåtöljer. För det första är de lätta till vikten och därmed smidiga att flytta runt. För det andra håller de extremt länge, inte sällan i flera decennier. För det tredje är de väldigt stilrena och sålunda ljuvliga att vila ögonen på. Utöver detta har vi nedan listat de mest framträdande fördelarna med denna ljuvliga möbel.

 • Lättviktare
  Till skillnad från tyngre möbler i marmor eller annat solitt material, väger rottingfåtöljen väldigt lite. Därför är det det en ypperlig trädgårdsmöbel tack vare att de är så smidiga att flytta runt. Vanligtvis är trädgårdsmöbler tunga och otympliga, men inte rottingstolar. Sålunda är det en fröjd att bära ut möblerna så fort sommarens första dagar gör sin entré.
 • Rengöring
  Till skillnad från andra möbler som drar till sig damm, är rottingfåtöljen förvånansvärt enkel att rengöra. Allt du behöver göra är att blanda diskmedel med vatten och därefter rengöra ytan försiktigt med en trasa eller tandborste.
 • Livslängd
  Fastän rottingfåtöljen först och främst är känd för sin snygga design, är de även otroligt hållbara. På grund av att materialet kommer från palmträdet är det extremt slittåligt. Därmed kan det utstå extremt väder och ändå bibehålla kvaliteten – något som är sällsynt med så pass lätta möbler. På så vis slipper du köpa nya möbler var tredje eller var fjärde år, i.o.m. att en fåtölj i rotting håller väldigt länge.
 • Design
  Den största anledningen till varför så många väljer att köpa en rottingfåtölj är på grund av dess utseende. På grund av de skiftande nyanserna kan du välja en fåtölj som passar både inom- och utomhus. Men framförallt får du ett naturligt material som kontrasterar mot den övriga inredningen.
 • Säkerhet
  Är du förälder har du med all säkerhet varit med om barn som råkat springa in i vassa möbelkanter och skadat sig. Tack vare de mjuka formerna på en rottingfåtölj så slipper du huvudbry som detta, och kan vara lugn och trygg medan barnen springer runt mellan möblemangen.

rottingfåtölj

Så rengör du rottingfåtöljer

Trots att en rottingfåtölj sällan behövs rengöras, behövs det likväl göras då och då. I synnerhet om du använder dem i trädgården. Av den anledningen har vi nedan skrivit en lathund om hur du håller rottingen fräsch så de håller i flera decennier.

 1. Häll upp ljummet vatten i en skål.
 2. Tillsätt några droppar diskmedel och rör ihop.
 3. Ta fram en gammal tandborste och doppa i blandningen.
 4. Borsta försiktigt på rottingen tills smutsen avlägsnat.
 5. Torka fåtöljen med en hårtork eller låt torka naturligt i solen.

Varje produkt är opartiskt utvald utifrån dess estetiska framtoning, kvalitet och prisbild.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Populära inlägg

Innehåll