Beliani Aluminium

Läs mer

Strandstol för barn

Läs mer

Ethimo

Läs mer

Strandstol

Att gå till stranden med en strandstol ökar njutningen markant. För det första slipper du sanden som lätt klibbar sig fast efter ett dopp i havet. För det andra sitter du bekvämt med ryggen bakåtlutad i ett ergonomiskt läge. För det tredje är det utmärkt för dig som vill ha den optimala avkopplingen och läsa en god bok och lyssna till vågornas brus. Oavsett om du är barn eller vuxen så är en strandstol ett måste för en dag på stranden. Dock är utbudet brett vilket gör det knepigt för konsumenter att välja rätt. Därför har vi sammanställt en lista över de bästa strandstolarna på marknaden. Därtill har vi skrivit en köpguide som beskriver allt du behöver veta innan du gör ditt köp.

Börja sålunda med att förkovra dig i guiden nedan, för att därefter välja den modell som passar dig bäst.

Så väljer du strandstol

Innan du köper en strandstol finns det några saker du ska veta om. Först och främst ska du ta vikten i beaktande så det inte blir för tungt att konka runt på stolen. Dessutom måste du välja ett slittåligt material som både tål solens strålar samt din kroppsvikt. Utöver nämnda faktorer har vi nedan listat det viktigaste du måste tänka på för att göra ett så genomtänkt köpval som möjligt.

 1. Varumärke
  När du väljer en strandstol är det smart att utgå från varumärket. Orsaken är att kända och välrenommerade varumärken har stått pall för tidens tand, och skapar således kvalitativa stolar. Därmed kan du lita på att du får bra produkter till ett rimligt pris med en förmånlig garanti – något som du inte kan göra om du köper en budgetmodell från Amazon eller Aliexpress. Därför ska du, om du är osäker på vad du ska välja, utgå från varumärket.
 2. Kvalitet
  Kvaliteten på en strandstols konstruktion är en enorm viktig faktor i ditt val. Det finns inget mer irriterande när du fällt upp stolen och sätter dig i den, bara för att inse att den svajar och är allmänt ranglig. Då ångrar du att du köpte den billiga modeller när du egentligen skulle valt en stol med robust och slittålig konstruktion. Därtill är god kvalitet förutsättningen om du vill att strandstolen ska hålla i flera år. Annars kommer du få köpa en ny med jämna mellanrum vilket inte kommer vara snällt mot plånboken. Vanligtvis har billiga strandstolar undermålig kvalitet i sömmarna och ramen är tillverkad i uselt aluminium. Därför ska du välja en kvalitativ variant om du vill att den ska hålla länge.
 3. Vikt
  Vikten på en strandstol är något de flesta ignorerar. Men faktum är att tyngden är väldigt viktig, för om den är för tung blir den otymplig att bära runt på, vilket gör det tråkigt och framförallt fysiskt ansträngande att gå till stranden. I synnerhet om du måste gå långt från den parkerade bilen till stranden. Vanligtvis väger en strandstol mellan 1-10 kg, men det finns tyngre, så var varsam med detta innan du gör beställningen.
 4. Pris
  Kostnaden för en strandstol varierar kraftigt, men i regel kostar dem från 300 till 2000 kronor beroende på varumärke och kvalitet. På grund av att de kostar förhållandevis mycket är det ännu viktigare att du tänker igenom dina behov noggrant. Till exempel finns det stolar med armstöd som kostar extra. Så om du inte behöver armstöd eller fräcka funktioner som dryckeshållare så ska du inte heller köpa en sådan modell. Vidare rekommenderar vi inte att du köper den billigaste modeller du hittar heller, för då kommer kvaliteten bli lidande. Därmed ska du försöka hitta en mellanväg mellan kvalitet och priset.
 5. Bärbarhet
  En riktigt bra strandstol kan du fälla ihop på ett par sekunder och bära smidigt på ryggen. På så sätt blir det en fröjd att ta med stolen till både stranden, picknicken eller ut till sin trädgård. Dessutom blir det ergonomiskt att bära den under långa sträckor. Dock kostar dessa stolarna lite mer, men å andra sidan så är det värt det om du ämnar använda stolen ofta. Exempelvis är detta ett måste om du tänker ta med stolen utomlands.
 6. Design
  Trots att designen på strandstolen är långt ifrån den viktigaste faktorn i ditt val, är den ändock viktig. Anledningen till detta är att du vill känna dig bekväm på stranden, och om du har en stol i skrikrosa färg kanske du inte känner dig jättebekväm. Därför rekommenderar vi att du väljer en färg eller ett mönster som går i linje med din personlighet.
 7. Armstöd
  Det finns strandstolar både med och utan armstöd. Vanligtvis används armstödet för en dryckeshållare där du helt enkelt kan placera din paraplydrink eller vattenflaska. Men det är också ett måste för dig som tycker om att läsa så du kan avlasta armarna på ett smidigt sätt. Men tänk på att armstödet antingen kan vara tillverkat av tyg eller trä där det sistnämnda är mer stabilt och håller armarna på plats på ett bättre sätt.
 8. Dryckeshållare
  Som ovan nämnt så är dryckeshållare oftast en del i armstödet, men flera modeller har även externa dryckeshållare som inte upptar utrymme från armstödet. Vidare finns det dryckeshållare med en eller flera platser för drycker. Därtill är de olika stora. Sålunda ska du välja en variant som har tillräckligt många hållare för dina behov, men utan att det stör armstödet.
 9. Förvaringsficka
  De bästa strandstolarna är alltid försedda med en eller flera förvaringsfickor. Där kan du förvara allt från tidningar och böcker till solskyddskräm och mackor.  Dessvärre kostar dessa stolar lite extra, men det är värt det om du vill ha allting samlat utan att behöva sträcka dig efter den medhavda väskan hela tiden.
 10. Paraply
  Den fräckaste funktionen en strandstol kan ha är ett inbyggt paraply. Genom paraplyet skyddar du din hud mot solen samtidigt som du får en sval plats på stranden där du kan njuta av boken eller tidningen utan distraktioner. Däremot måste du se till att det är justerbart så du kan ställa in vilken höjd du vill ha. Dessutom ska paraplyet vara stabilt fäst på stolen så det inte blåser iväg.
 11. Material
  Vanligtvis är strandstolar tillverkade i aluminium och nylon. Men det populäraste materialet är faktiskt trä. Orsaken är förmodligen det snygga naturliga utseendet samtidigt som den blir lätt att bära. Dessutom absorberar inte trä värme på samma sätt som nylon och aluminium. Med det i åtanke rekommenderar vi dig inte att välja en modell tillverkad av plast då dessa tenderar att gå sönder väldigt fort.

strandstol barn

strandstol trä

strandstol bäst i test

Varje produkt är opartiskt utvald utifrån dess estetiska framtoning, kvalitet och prisbild.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Populära inlägg

Innehåll