SolsÀng dubbel med bord

LĂ€s mer

SolsÀng med gunga

LĂ€s mer

Rosario solsÀng

LĂ€s mer

SolsÀng

Vill du ha en trÀdgÄrdsmöbel för ultimat avkoppling sÄ ska du vÀlja en solsÀng. Trots att det numera Àr extremt populÀrt med hÀngstolar med stativ, sÄ kan du inte ligga raklÄng i dessa. Men tack vare sÀngstolens design kan du alltsÄ ha en sÀng utomhus. Dessutom finns det modeller med tak sÄ du kan ta skydd frÄn solen. Vidare gÄr det att vÀlja varianter med hjul sÄ du lÀtt kan förflytta den pÄ altanen, stranden eller i trÀdgÄrden.

Dock Àr utbudet vÀldigt brett vilket gör att valet för konsumenter blir svÄrt. Till exempel mÄste du vÀlja en dubbel eller singelsÀng. DÀrutöver ska du tÀnka pÄ om den ska vara rund eller rektangulÀr. DÀrför har vi sammanstÀllt en lista över de bÀsta solsÀngarna pÄ marknaden. PÄ sÄ vis slipper du göra egna efterforskningar och kan luta dig mot vÄr topplista som Àr baserad pÄ samlade kundrecensioner.

Börja sÄledes med att lÀsa pÄ nedan för att dÀrefter vÀlja den modell som passar dina behov bÀst.

SÄ vÀljer du solsÀng

Innan du köper en solsÀng finns det ett par saker du ska vara medveten om. För det första ska du vÀlja huruvida sÀngen ska vara tillverkad i trÀ, konstrotting eller granit. För det andra mÄste du tÀnka pÄ om du vill ha en modell med tak eller ej. För det tredje ska du vÀlja en dubbel solsÀng eller en singelvariant. Utöver detta har vi nedan listat de viktigaste faktorerna sÄ du kan ta ett sÄ genomtÀnkt beslut som möjligt.

Material

En av de viktigaste faktorerna nÀr du vÀljer en solsÀng Àr materialet. FastÀn det som de flesta vÀljer Àr trÀ, finns det Àven material som t.ex. bambu, konstrotting och mer solida modeller i granit. Med tanke pÄ att materialet pÄverkar vikten, och vikten i sin tur pÄverkar hur lÀtt den Àr att flytta, ska du tÀnka pÄ att vÀlja ett lÀtt material om du pÄ förhand vet att du vill flytta den dÄ och dÄ. Exempelvis kommer en sÀng i granit vara vÀldigt otymplig medan en solsÀng i konstrotting kan bÀras av nÀstan vem som helst.

FortsÀttningsvis bestÀms sÀngens kvalitet i hög grad av materialet den Àr tillverkad i. SÄledes kommer en billig solsÀng vara tillverkad av de billigaste materialen. DÀrmed kommer den inte hÄlla lika lÀnge och vara lika robust som en variant tillverkad i trÀ. DÀrför ska du försöka hitta en gyllene mellanvÀg mellan pris och materialets kvalitet.

Med tak

En solsÀng med tak Àr perfekt för dig som vill ha skydd mot regn. Dessutom slipper du de mest intensiva solstrÄlarna nÀr solen stÄr i zenit. Genom att ha ett tak kan du lÀsa en bok medan duggregnet mysigt faller runtomkring dig. Dock mÄste du vÀlja en modell med flexibelt tak sÄ du kan fÀlla ut och fÀlla in det om du vill. Vidare skyddar taket mot insyn frÄn grannar som bor ovanför. DessvÀrre kostar dessa modellerna mer, men om du vill ha skydd mot vÀder och vind sÄ Àr detta ett utmÀrkt val för dig.

solsäng med tak

Dubbel

En dubbel solsÀng innebÀr att det finns plats för tvÄ personer i samma sÀng. PÄ sÄ vis kan du koppla av jÀmte din bÀsta vÀn eller partner. Vidare slipper du köpa tvÄ separata sÀngar vilket blir dyrare Àn att köpa en dubbelvariant. DÀremot Àr det viktigt att du mÀter storleken noggrant sÄ du sÀkerstÀller att den fÄr plats. DÀrtill mÄste du vÀlja en bred sÀng sÄ ni bÄda fÄr plats och har friheten att breda ut er lite. Orsaken till varför vi vill poÀngtera detta Àr för att mÄnga dubbelsolsÀngar Àr alldeles för smala. SÄ hÄll utkik för detta innan du gör ditt köp.

solsäng dubbel

Rund

En rund solsÀng Àr det mest exklusiva alternativ du har. Inte nog med att du fÄr Ànnu mer plats att rulla runt pÄ, utan designen Àr Àven vÀldigt estetiskt tilltalande. Dessutom kontrasterar runda möbler mot kvadratiska pÄ ett fantastiskt sÀtt, vilket gör att det finns mÄngfald i inredningen. Men vikten av att du mÀter utrymmet i din trÀdgÄrd innan du köper Àr Ànnu viktigare nÀr du köper en rund modell. Orsaken Àr att den tar mer utrymme, vÀger mer samt krÀver mer frÄn din plÄnbok. DÀrför ska du i lugn och ro mÀta först och köpa sen.

Med hjul

En ofta underskattad faktor för mĂ„nga konsumenter Ă€r huruvida de ska vĂ€lja en solsĂ€ng med hjul eller inte. Anledningen till detta Ă€r att de flesta helt enkelt vill göra ett impulsköp, och tror sig veta var den ska stĂ„. Men faktum Ă€r att de flesta mĂ€rker – till sin förvĂ„ning – att de behöver flytta runt solsĂ€ngen pĂ„ trĂ€dgĂ„rden för att hitta ett lĂ€ge dĂ€r solen tar perfekt. DĂ€rför mĂ„ste du vĂ€lja en modell med hjul sĂ„ du enkelt kan rulla runt den utan anstrĂ€ngning. Dock mĂ„ste du dubbelkolla att hjulen Ă€r lĂ„sbara, annars kommer du inte kunna stĂ€lla sĂ€ngen i en sluttning utan att den rullar ivĂ€g.

Justerbart ryggstöd

De bÀsta solsÀngarna Àr alltid utrustade med ett justerbart ryggstöd. PÄ sÄ vis kan du med hjÀlp av antingen en fjÀrrkontroll eller ett manuellt reglage, stÀlla in hur mycket lutning du vill ha pÄ ryggstödet. DÀrmed kan du lyfta ryggstödet nÀr du vill lÀsa nÄgra kapitel frÄn favoritboken, och ta en tupplur i det utfÀllda lÀget. FastÀn detta sÄklart Àr ett dyrt alternativ Àr det likvÀl viktigt för dig som har ryggproblem och sÄlunda behöver Àndra positionen med jÀmna mellanrum.

Dyna

Det Àr extremt viktigt att köpa till dynor till din solsÀng. FörutsÀttningen för att du ska kunna koppla av och njuta ordentligt Àr att du dels har mÄnga dynor, dels i olika storlekar och former. Genom att ha flera dynor kan du anpassa din position till högre grad. Men ju mer kvalitativa dynor du vill ha, desto mer fÄr du vara beredd att betala. Dessutom mÄste du tÀnka pÄ att skydda dem under vinterhalvÄret och antingen förvara dem i ett möbelskydd eller i ett dynöverdrag.

HopfÀllbar

För dig som har begrÀnsat utrymme eller vill förvara solsÀngarna pÄ ett smidigt sÀtt över vintern, ska du vÀlja en hopfÀllbar modell. Genom att vika ihop sÀngen tar den avsevÀrt mindre plats och kan med enkelhet förvaras i garaget eller förrÄdet. Men du mÄste dubbelkolla att det inte Àr en komplicerad process att fÀlla ihop den, utan det ska vara intuitivt, snabbt och sÀkert. DÀrför ska du hellre köpa en dyrare variant Àn en billig solsÀng eftersom du fÄr mer kvalitet vilket leder till att den hÄller lÀngre. I synnerhet Àr detta viktigt för dig som Àr intresserad av en hopfÀllbar modell, dÀr sÀkerheten har topprioritet.

FĂ€rg

NÀr du vÀljer trÀdgÄrdsmöbler Àr det viktigt att tÀnka över hur den nya möbeln kommer passa in i inredningen. Till exempel ska du inte köpa en solsÀng i trÀ om du har ett aluminium-tema pÄ dina utomhusmöbler. DÀrför rekommenderar vi att du visualiserar vilken fÀrg som kan tÀnkas passa bÀst för en solsÀng just i din trÀdgÄrd. Följaktligen Àr det inte förvÄnande att en vit solsÀng Àr populÀrast i.o.m. att det passar in i nÀstan vilken inredning som helst.

SolsÀng rea

Med tanke pÄ att en solsÀng kostar ett par tusenlappar Àr det mÄnga konsumenter som letar efter sÀngar pÄ rea. Genom att köpa en modell pÄ rea kan du spara hundratals kronor. DÀremot mÄste du se till att du fÄr en förmÄnlig garanti pÄ ditt köp. Annars Àr risken för att den gÄr sönder och dÄ har du inte rÀtt till ekonomisk ersÀttning. Vidare rekommenderar vi endast att köpa frÄn betrodda ÄterförsÀljare som t.ex. FurnitureBox och Ellos.

solsäng rea

Bygga solsÀng

Vill du bygga solsÀng helt sjÀlv sÄ Àr det fullt möjligt. Kort sagt Àr allt du behöver Àr ett gÀng lagerpallar som du kan ta itu och forma om. PÄ grund av att vi saknar snickerikunskap har vi nedan lÀnkat till den bÀsta instruktionsvideon pÄ YouTube som i enkla steg beskriver i hur du bygger den helt sjÀlv.

https://www.youtube.com/watch?v=tJ3IR585lwI

Varje produkt Àr opartiskt utvald utifrÄn dess estetiska framtoning, kvalitet och prisbild.

InlÀgget innehÄller reklam genom annonslÀnkar.

PopulÀra inlÀgg

InnehÄll