Jamot sängbord – Wenge

Läs mer

Luvio sängbord 27 – Ek

Läs mer

Slimline vägghängt sängbord

Läs mer

Vägghängt sängbord

Ett vägghängt sängbord är inte bara en läcker möbel, utan det är också perfekt för dig som vill spara utrymme. På senare tid har flytande möbler blivit oerhört populära. I synnerhet för dem som vill leva minimalistiskt och kompakt utan att tumma på designen. På så vis får du mer utrymme under sängbordet samtidigt som det blir lättare att städa. Dessutom ser rummet större ut på grund av att ytan under bordet frigörs. Dock är utbudet brett vilket gör det knepigt för många att välja rätt. Därför har vi sammanställt en lista över de bästa vägghängda skrivborden. Därtill har vi skrivit en köpguide innehållandes allt du behöver tänka på innan du gör ditt val. Börja därför med att förkovra dig nedan, för att därefter välja den modell som passar dig bäst.

 

vägghängt sängbord test

 

Så väljer du vägghängt sängbord

Innan du väljer ett vägghängt sängbord finns det några saker du ska veta. För det första måste du tänka på hur många hyllor och lådor du vill ha, samt hur konfigurationen ska vara. För det andra ska du mäta upp storleken innan köpet så du inte råkar köpa ett för stort bord. Utöver nämnda faktorer har vi nedan listat det viktigaste du bör tänka på för att göra ett så genomtänkt köp som möjligt.

 • Lådor och hyllor
  Det första du ska tänka på när du ska köpa ett vägghängt sängbord är huruvida du vill ha lådor och hyllor. Vanligtvis är de försedda med en låda, men det finns modeller som har flera lådor och t.o.m. hyllor där du kan förvara allt från böcker till tidningar. Vidare finns det olika konfigurationer, d.v.s. olika geometriskt formade delar som inte sällan är böjda i stiliga linjer. Däremot så kostar det oftast mer ju mer utrymme du vill ha i sängbordet. Således ska du väga kostnaden mot antalet lådor och hyllor.
 • Montering
  Har du tidigare erfarenhet av snickeri så är det inga problem att montera ett vägghängt sängbord själv. Men om du saknar denna kunskapen rekommenderar vi inte att sköta monteringen själv. Orsaken är att du lätt kan råka göra fel vilket leder till stora hantverkskostnader. Därför ska du kontakta återförsäljaren för att se om de kan hjälpa till med monteringen. Då behöver du betala några hundralappar extra, men det är värt det om du inte vill ta risken att montera det själv.
 • Design
  Ytterligare en extremt viktig faktor i ditt val av vägghängt sängbord är designen. Kort sagt finns det sängbord i all möjlig estetik, allt från rustik trä till modern metallic-finish. Genom att försöka visualisera hur sängbordet kommer se ut i ditt sovrum, blir det lättare att få en bild över hur det kommer se ut. På så sätt kan du matcha nattduksbordet med den övergripande estetiken i ditt sovrum.
 • Storlek
  Förvånansvärt många konsumenter köper först och mäter sen. Följaktligen behöver de returnera bordet vilket både tar tid och är tråkigt. Därför ska du först mäta utrymmet där du planerar att placera sängbordet, för att därefter filtrera bort alla alternativ som är för stora. På så vis gör du processen smidigare samtidigt som du säkerställer att du inte råkar köpa en för stor modell.
 • Pris
  Ett vägghängt sängbord kostar mellan 200 – 3000 kronor beroende på kvalitet. På grund av att det är så billigt så är det ingen idé att köpa det billigaste alternativet du hittar. Tvärtom är vår rekommendation att lägga en hundralapp extra på ett bord som garanterat kommer hålla länge.

 

vägghängt sängbord

 

Fördelar med vägghängt sängbord

Det finns flera fördelar med ett vägghängt sängbord. Först och främst är det mer elegant än det klassiska nattduksbordet. Därjämte blir det lättare att rengöra. Förutom detta har vi nedan listat de mest påtagliga fördelarna.

 • Montera var som helst
  Den största fördelen med flytande möbler i allmänhet är att att du kan fästa det exakt var du vill, d.v.s. i vilket höjdläge som helst. På så vis kan du anpassa sängbordets höjd utifrån sänghöjden.
 • Lättare att rengöra
  Som en konsekvens av att sängbordet saknar ben blir det tusenfalt lättare att städa golvet. Istället för att förflytta möbeln som alltid innebär risken att golvet blir repat, dammsuger du helt enkelt ytan under bordet.
 • Estetiskt tilltalande
  Ett vägghängt sängbord är betydligt snyggare än ett klassiskt sängbord. Orsaken är att flytande möbler ger ett mer estetiskt tilltalande intryck på grund av dess lätthet, det känns nämligen som om de leviterar – nästan som en sängbricka.
 • Mer utrymme
  Genom att hänga sängbordet på väggen frigör du utrymme undertill. Antingen använder du extrautrymmet till förvaring eller så låter du det vara fritt så rummet känns större.

 

bäst vägghängt sängbord

Varje produkt är opartiskt utvald utifrån dess estetiska framtoning, kvalitet och prisbild.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Populära inlägg

Innehåll