Caféset utomhus

Läs mer

Caféset i rotting

Läs mer

Caféset ställbart

Läs mer

Caféset

Ett vackert caféset förvandlar din trädgård till en mysig uteplats som du kan njuta av under hela året. De flesta väljer att köpa trädgårdsmöbler separat under årens gång, men genom att köpa ett caféset får du en harmoni mellan stolar och bord som är svårt att uppnå genom att investera i enskilda möbler. Till exempel kan du köpa ett set i metall, gjutjärn konstrotting eller aluminium. Därför är det numera väldigt populärt för de som har balkonger, altan, innergård eller en större trädgård. Dock är utbudet brett vilket gör valet knepigt för många konsumenter. Därför har vi kurerat en lista över bäst caféset på marknaden. Dessutom har vi skrivit en omfattande köpguide som beskriver allt du behöver tänka på innan ditt köp.

Börja därför med att läsa på nedan för att därefter välja ett set som passar dig bäst.

cafeset metall

Så väljer du caféset

Innan du väljer ett caféset måste du tänka på ett par saker. För det första ska du fundera över hur mycket utrymme du har på din balkong eller trädgård. För det andra måste du fundera om trädgårdsmöblerna ska kunna ha lagringsmöjligheter för dynor och liknande. För det tredje ska du grunna på om du behöver komplettera med en solsäng eller hängstol. Utöver dessa faktorer har vi nedan listat det viktigaste du ska tänka på för att göra ett så välinformerat val som möjligt.

Utrymme

Den första faktorn som du ska tänka på när du väljer ett caféset är hur mycket plats du har på din trädgård eller balkong. Trots att alla set innehåller olika antal stolar och bord, finns det de set som innehåller många fler än vad du har plats för. Därför ska du först mäta utrymmet och utifrån detta begränsa dina valmöjligheter. Dock får du inte glömma att addera en halvmeter i varje riktning så det finns utrymme att gå bakom stolar och bord.

Fördelen med caféset är att de ofta är en uppsättning av små bord i kombination av en till två stolar. På så vis får de plats på de flesta ställen, men det är likväl viktigt att mäta utrymmet först.

Material

När du ska köpa ett cafébord är materialet otroligt viktigt. Orsaken är att materialet i hög grad definierar kvaliteten på hela möbelgruppen. Således ska du välja ett slittåligt och robust material. Därjämte är det en fördel om materialet i fråga är estetiskt tilltalande, som t.ex. konstrotting är för många. Med det i åtanke är det även materialet som du betalar mest för. Därmed kostar det mer ju bättre kvalitet trädgårdsmöblerna har.

Dessutom ska materialet vara väderbeständigt, annars måste du förvara möblerna i ett garage eller liknande under vinterhalvåret. Exempelvis finns det billiga caféset vars kvalitet är så pass undermålig att de drabbas av mögel och röta. Därför är det extremt viktigt att du väljer ett set som är tillverkat i antingen konstrotting, metall, gjutjärn, aluminium eller trä. Observera att det finns överdrag som du kan ha på möblerna under vintern, om du inte vill bära in och ut möbler varje år.

Fåtöljer eller stolar

När du väljer ett caféset måste du fundera över huruvida du vill ha stolar ett fåtöljer – eller båda två. Fastän det är väldigt vanligt med rottingfåtöljer utomhus, är det många som dels tycker de ta för mycket plats och dels är för dyra. Av den orsaken bör du välja pinnstolar om du har en lägre budget. Men vill du lyxa till det så ska du definitivt investera i ett set med en eller två fåtöljer, så du kan slappna av ordentligt. Därför ska du ta en längre funderare för att komma fram till om du vill komplettera med fåtöljer eller stolar.

vackra cafeset

Fotpall

På grund av att fotpallar sällan ingår i ett caféset måste du välja om du vill köpa detta vid sidan av eller inte. Glöm inte att fotpallar ofta är dyrare än själva möbeln de tillhör, så om du inte vill spendera så mycket pengar på trädgårdsmöbler så ska du skippa fotpallen.

Bordshöjd

En ofta underskattad faktor är hur högt bordet ska vara i förhållande till stolarna. Det finns inget som är mer irriterande är när stolen är för låg eller för hög i relation till bordet. Därför är det extremt viktigt att du prövar ett caféset i en affär innan du köper det – alternativt tar måtten från produktbeskrivningen och testar hemma. Annars kommer du bli väldigt besviken då möbelsetet inte kommer vara den källa till avkoppling som du planerade.

Billigt caféset

Vi förstår att många är ute efter ett billigt caféset. Men som nämnt ovan så innebär billiga trädgårdsmöbler i allmänhet att de kräver mer underhåll och har sämre komfort. Därför rekommenderar vi att du hellre spenderar några hundralappar extra istället för ett budgetsets om kommer förfalla inom ett år.

Skötselråd för caféset

För att ditt caféset ska hålla i så många år som möjligt måste du sköta om det på rätt sätt. Beroende på vilket material du väljer så är skötselråden olika, men generellt sätt rekommenderar vi dig att följa nedanstående råd.

  • Ställ in ditt caféset i ett förråd eller garage under vintern så kvaliteten inte försämras. Har du inget förråd så ska du köpa ett överdrag.
  • Rengör både stolarna och bordet regelbundet med rengöringsmedel.
  • Använder du dynor till stolarna så måste de förvaras i ett torrt utrymme, förslagsvis i en dynbox.
  • Glöm inte att konstrotting är underhållsfritt till en hög grad, och dessutom UV-beständigt, så dessa behöver du inte rå om lika mycket som caféset i trä eller metall.

cafeset vit

Varje produkt är opartiskt utvald utifrån dess estetiska framtoning, kvalitet och prisbild.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Populära inlägg

Innehåll