Vitt marmorbord mässing

Läs mer

Marmorbord soffbord vit

Läs mer

Marmorbord satsbord

Läs mer

Marmorbord

Ett marmorbord är bland det vackraste bordet som finns. Därför är det många som använder det som soffbord, matbord, sängbord och köksbord. Vidare finns det modeller i fler färger än vit, som t.ex. svart, mässing, grönt och guld. Därtill finns det olika former som passar olika syften. Trots att ett runt marmorbord är den populäraste formen, är de ovala och fyrkantiga också otroligt estetiskt tilltalande. Dock är utbudet brett vilket komplicerar valet för många konsumenter. Därför har vi sammanställt en lista över de bästa marmorborden på marknaden. Därtill har vi skrivit en köpguide som innehåller allt du behöver tänka på innan du gör ditt val. Börja därför med att läsa på nedan, för att därefter välja det bord som passar dig bäst.

Så väljer du marmorbord

Innan du köper ett marmorbord finns det några saker du ska veta om. För det första måste du välja form mellan runt, ovalt eller fyrkantigt. För det andra ska du fundera över bordsskivans färg i.o.m. att det finns fler färger än vit marmor, t.ex. svart, grönt och guld. För det tredje ska du tänka på om du ska använda bordet som soff-, mat-, eller köksbord. Förutom dessa faktorer har vi nedan listat det viktigaste du ska tänka på för att göra ett så genomtänkt val som möjligt.

Runt marmorbord

En av de viktigaste faktorerna i ditt val är formen på bordet. Ett runt marmorbord är tveklöst den mest populära formen. Anledningen är att de lämpar sig perfekt för att användas som både köksbord och matbord. Vidare är de förträffliga ur hänseendet att dess runda form kontrasterar mot de så vanligt förekommande kvadratiska möblerna. Därtill går det att sitta flera personer runt bordet, inte sällan upp till 8 personer. Således är det ett utmärkt val för mindre eller något större familjekonstellationer. Men du måste fundera noggrant på var du ämnar placera bordet så det harmoniserar med den övriga inredningen.

runt marmorbord

Ovalt marmorbord

Som nämnt ovan är ett runt marmorbord bäst lämpat för mindre familjer, men om du är på jakt efter något större så är ett ovalt marmorbord det du ska välja. Genom dess ovala form är de vanligtvis större, vilket lämpar sig utmärkt som soffbord eller matbord. Vidare får du plats med dekorativa föremål så som vaser eller skålar. Dock tenderar de ovala borden att vara något dyrare, men det skiljer sig från återförsäljare till återförsäljare. Sålunda ska du ta en funderare över huruvida du vill ha ett runt eller ovalt marmorbord. Därför är vårt råd att försöka visualisera hur det kommer se ut innan du köper.

Soffbord

Att använda marmorbord som soffbord har under de senaste 20 åren blivit populärt. På grund av att de flesta människor spenderar mest tid framför TV:n efter jobbet, är det inte konstigt att folk vill ha ett vackert soffbord. Tänk på att det finns flera olika färger att välja mellan så det är enkelt att hitta en färg som kontrasterar mot den övriga estetiken. Glöm inte att använda underlägg under glas och tallrikar för att undvika ringar.

marmorbord soffbord

Sängbord

Det är inte ovanligt att både sängbord och sängbrickor har en bordsskiva av marmor. Orsaken är att du får in ett naturligt och överdådigt element i sovrummet. Dessutom adderar det ett element av stabilitet på grund av dess tyngd. Sålunda kan du ställa tallrikar, glas och t.o.m. en laptop på bordsskivan utan problem.

Matbord

Är du intresserad av att använda ett marmorbord som matbord så får du inte glömma bort att tänka på kapaciteten. Nämligen hur många personer som får plats runt bordet. Vanligtvis framgår detta av produktbeskrivningen men det gör det inte alltid. Därför ska du antingen kontakta återförsäljaren eller läsa igenom recensionerna för att på så vis få reda på kapaciteten. Fortsättningsvis är det väldigt viktigt att du följer skötselråden nedan med tanke på att klibbig mat och dryck lätt spills ut på matbordet.
marmorbord matbord

Storlek

Den kanske viktigaste faktorn när du ska välja ett bord är storleken. Antingen väljer du ett litet marmorbord som passar som köksbord, eller en större variant som lämpar sig bättre som matbord. Oavsett vad du väljer är det väldigt viktigt att du mäter upp det utrymme där du ämnar ställa bordet. Därefter ska du addera 50 cm i varje vinkel så stolarna får plats. Annars kommer besvikelsen vara obeskrivlig när du får bordet hemlevererat och märker att det inte får plats.

Billiga marmorbord

Fastän denna typ av bord i regel är väldigt dyra, finns det billiga marmorbord att välja mellan. Däremot är det väldigt viktigt att veta att tillverkarna i så fall sparar in på något annat. Till exempel är bordsbenen inte sällan gjorda av ett väldigt billigt material som inte harmoniserar med marmorn. Därför måste du vara vaksam och läsa recensionerna noga för att se om någon som köpt bordet är missnöjd. Följaktligen måste du försöka hitta en gyllene mellanväg mellan kvalitet och pris.

Färg

Många är av uppfattningen att marmor endast finns i en färg, nämligen ren vit marmor. Men faktum är att det finns flera olika färger att sovra mellan. Exempelvis är svart marmor extremt populärt. För att tydliggöra vilka färger som finns har vi nedan listat de mest populära och vackraste marmorfärgerna:

 • Svart
 • Grönt
 • Guld
 • Silver
 • Mässing
 • Brunt
 • Vitt

Skötselråd för marmorbord

För att ditt bord ska hålla så länge som möjligt måste du behandla marmorbordet med jämna mellanrum. Annars kommer bordet slitas fortare vilket även kommer göra att det inte blir lika snyggt på lång sikt. Därför har vi nedan beskrivit lite olika skötselråd.

 • Ha för vana att använda underlägg på bordet. Annars kommer ett glas vatten eller en kaffekopp lämna en mindre vacker ring på bordsskivan.
 • Var försiktig med vassa föremål. Trots att marmorbord i regel är extremt slittåliga och inte repas lätt, kan det likväl ske.
 • Glöm inte att impregnera bordet med jämna mellanrum så det finns ett skyddande lager på bordsskivan.
 • Var försiktig med syrliga drycker som t.ex. kaffe, Coca-Cola och vin i.o.m. att dessa fräter på ytan och lämnar fula fläckar.
 • Ställ aldrig några varma föremål så som stekpannor eller kaffekoppar direkt på marmorbordet.

Observera: ovanstående råd skiljer sig lite beroende på vilken färg du väljer. Sålunda ska du fråga återförsäljaren om exakta skötselråd för just ditt bord.

Fördelar med marmorbord

Det finns en hel del fördelar med marmorbord. Först och främst är de otroligt eleganta. Därtill håller de i flera decennier om de behandlas korrekt. Utöver detta har vi nedan listat de mest påtagliga fördelarna:

 • Elegant
  Anledningen till varför marmorbord varit populärt i tusentals år, är på grund av dess eleganta och tidlösa utseende. Som en konsekvens av detta passar det som matbord, köksbord och soffbord. Därtill kan det användas i vardagsrummet för att föra in lite lyx i hemmet.
 • Hållbarhet
  Marmor är ett extremt slittåligt och hållbart material. På grund av att det är både solitt och robust håller det i en hel livstid om det sköts och underhålls på rätt sätt. På så vis är det en långsiktig investering som inte sällan går i arv till nästa generation.
 • Många former
  Ett marmorbord kan komplettera alla möjliga planlösningar tack vare dess olika former. Till exempel finns det runda, ovala och fyrkantiga marmorbord som passar i alla möjliga rum.

Varje produkt är opartiskt utvald utifrån dess estetiska framtoning, kvalitet och prisbild.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Populära inlägg

Innehåll