Marimekko Räsymatto 0,7 l

Läs mer

Alessi Tekanna Rostfritt Stål

Läs mer

Tekanna i glas

Läs mer

Tekanna → Köpguide, Tips & Råd (2024)

Är du en teälskare så är en kvalitativ tekanna ett måste. Det gör nämligen att teet bryggs på ett ultimat sätt beroende på vilken tesort du använder. På så vis frigörs smaker och aromer så teet smakar mer och doftar härligare. Dessutom är alltifrån engelska, japanska, turkiska och marockanska tekannor otroligt vackra och kan användas som dekoration, inte sällan under ramadan.

Antingen väljer du en tekanna i gjutjärn, glas, keramik eller porslin. Varje material lämpar sig bättre eller sämre beroende på vilket te du använder. Dessutom är de flesta kannor utrustade med en sil som gör att löven filtreras när du häller upp teet i dina tekoppar.  Numera går det även att värma kannan med induktion vilket är perfekt för dig som har en induktionshäll.

Dock är utbudet enormt vilket gör att valet för konsumenter blir svårare. Till exempel måste du veta huruvida den ska vara stor eller liten. Därutöver får du inte glömma att välja rätt varumärke mellan Bodum, Le Creuset, Höganäs, Marimekko och Swedish Grace. Därför har vi skrivit en köpguide vars syfte är att informera dig om allt du behöver veta för att göra ett så bra val som möjligt. Vi har även listat de enligt oss bästa tekannorna på marknaden för att förenkla ditt val.

Tekannor i olika material – vilka är skillnaderna?

Det första du ska veta om tekannor är att de finns i flera olika material. Till exempel kan du välja en kanna tillverkad av gjutjärn, glas, keramik, porslin och lera. Varje material har sina för- och nackdelar så det är viktigt att du läser följande kapitel noggrant. Det populäraste materialet är keramik på grund av att teet bibehåller värmen under en lång period. Å andra sidan är porslin ett förträffligt val eftersom det går att brygga flera olika tesorter i den, men dessvärre bibehålls inte värmen på samma sätt. Vidare finns det somliga material som gör att tesmaken framhävs på olika sätt.

På grund av att varje material har sina fördelar och nackdelar, kommer vi härnäst gå igenom samtliga material du kan välja, och skriva vad som är bra och dåligt med respektive material. Läs och begrunda så du vet vilket material som passar dig bäst.

Gjutjärn

Gjutjärn är ett material som använts i kinesiska och japanska tekannor sedan urminnes tider. Orsaken till varför materialet är så poppis är för att det går att hetta upp kannan över öppen eld. Detta är något som är helt otänkbart med både glas, keramik och porslin; varför många friluftare väljer en modell i gjutjärn så de kan ta med den på campingen och vandringen i skogen. Det som utmärker gjutjärn är dess slittålighet och robusthet. Men även dess billiga kostnad.

Fördelar:

 • Stor kapacitet
 • Prisvärda
 • Slittåliga och robusta
 • Går att värma över öppen eld

Nackdelar:

 • Väger mycket
 • Kan lätt börja rosta

tekanna gjutjärn

Glas

Glas är ett annat högst populärt material för tekannor. Orsaken är dess vackra yttre och genomskinliga inre. Det är nämligen vackert att se teet förändra färg genom glaset under bryggtiden. Men det finns även många olika modeller i varierade former vilket gör att utbudet är stort. Dessutom är de i regel billiga. Men den primära användaren av tekannor av glas är de som älskar örtte, för glas är det ultimata materialet för att frigöra smaker och aromer från just örtte.

Inte sällan är glaskannorna försedda med ett vackert värmeljus undertill, vars syfte är att behålla värmen på teet så länge som möjligt. Det är både vackert, mysigt och praktiskt.

Fördelar:

 • Perfekt för dig som gillar örtte
 • Stiliga och dekorativa
 • Du ser bryggningen ta plats genom glaset
 • Prisvärda

Nackdelar:

 • Fragila, går lätt sönder om du inte använder dem försiktigt

tekanna glas

Keramik

En tekanna med glaserad insida är det bästa alternativet du har!

En tekanna av keramik är en riktig klassiker. De består inte sällan av flera färgsprakande mönster och motiv som lyfter humöret på vilken teälskare som helst. Därtill bibehåller de värmen på ett alldeles utomordentligt sätt; inte lika bra som stål, men bättre än porslin. Vidare är de inte för varma för att hålla i, och det finns en uppsjö av olika varianter att välja mellan.

Tips: ska du köpa en tekanna av keramik så måste du välja en modell med glaserad insida så teet inte tränger in i sprickorna i keramiken!

Fördelar:

 • Finns många olika stilar och former att välja mellan
 • Blir inte för varma att bära eller hålla i
 • Bibehåller värmen på ett bra sätt

Nackdelar:

 • Är insidan inte glaserad så kommer teet missfärga kannan och påverka framtida bryggningars smak
 • Svårare att rengöra

Porslin

Har du för vana att dricka te från engelska tekannor så har den med all sannolikhet blivit tillverkad av porslin. Porslinet uppfanns i Kina och kom sedan till Europa för att sedermera anammas fullt ut av England. Porslinet skiljer sig än idag från det ursprungliga porslinet från Kina, men i regel är det känt för sitt glansiga yttre. Därtill är de vanligtvis vit- eller blåfärgade. Eftersom porslin tillverkas i hög temperatur blir det så pass solitt att tekannan inte absorberar tefläckar. Detta är väldigt bra då det inte påverkar smaken vid framtida bryggningar.

Fördelar:

 • Glaserat inre och yttre vilket gör det lättare att rengöra
 • Teet kan omöjligt tränga in i tekannans sprickor och påverka färg och smak
 • Är ofta väldigt vackra trots att de inte sällan är vita eller blåa
 • Kan användas i dekorativa inredningssyften

Nackdelar:

 • Går lätt sönder, så var extra försiktig

Terrakotta / Lera

Trots att både tekannor av keramik och porslin är tillverkade av lera, så skiljer de sig åt ordentligt från terrakotta/lera. Orsaken är att modellerna i terrakotta/lera är tillverkade i olika temperaturer och saknar glasering. Detta innebär att de ser rustika och äldre ut, vilket även är den primära anledningen till varför så många konsumenter väljer att köpa dem. Dess utseende går nämligen hand i hand med teets historia – det är gammalt och ska följaktligen drickas från en gammal tekanna tillverkad av lera.

Fördelar:

 • Den rustika retro-looken gör dem väldigt vackra
 • Extraherar den ursprungliga smaken i varje tesort
 • Hög kvalitet såtillvida du väljer en exklusiv modell

Nackdelar:

 • Svår att rengöra för att de saknar en glaserad in- och utsida
 • Köper du en billig modell så kommer teet smaka bedrövligt

Stål

Stål är ett material som ännu inte skördat så stora framgångar inom produktsegmentet tekannor. Orsaken är förmodligen för att de inte ser så snygga ut. Därtill är de ofta dyra. Fördelarna är att de bibehåller värmen otroligt bra – nästan för bra, samt att de kostar väldigt lite i förhållande till de ovannämnda materialen. Ytterligare en fördel är att de kan användas med induktionshäll – något som blir allt mer populärare.

Fördelar:

 • Kan värmas med induktion
 • Extremt kvalitativa och slittåliga
 • Billiga

Nackdelar:

 • Inte alls lika snygga som glas, porslin, keramik eller gjutjärn

Tekannor från olika länder

Det finns tekannor att köpa från flera olika länder. Dessa är Japan, Turkiet, England och Marocko. Eftersom varje land har tillverkat olika tekannor för olika syfte, kommer vi nu att gå igenom skillnaderna så du vet vilken du ska välja beroende på vilket te du oftast dricker.

Japansk tekana

En japansk tekanna utmärks av att de är tillverkade i gjutjärn. Anledningen till detta är för att japanerna är övertygande om att gjutjärn förbättrar och berikar smaken av kokande vatten. Därtill är japanska teer mer delikata och sötare än andra länders tesorter, vilket gjutjärn hjälper till att framhäva.

Kyusu heter de traditionella japanska tekannorna som är tillverkade av vulkanisk lera. Dessa skiljer sig från de som är tillverkade av gjutjärn – både ur ett estetiskt och kvalitativt perspektiv. Dessutom har Kyusu-kannorna oftast ett handtag att hålla i.

Turkisk tekanna

En turkisk tekanna (“Caydanlık” på turkiska) består av två kannor – en övre och en nedre. Du häller vatten i den undre som sakta får koka upp. Därefter placerar du svart te (vilket är vanligast i Turkiet) i den övre delen. När värmen från den undre kannan når den övre påbörjas bryggprocessen. För bästa smak ska du värma teet under öppen eld, annars måste du låta det kokande vattnet sakta nå den övre kannan vilket ofta tar 15 minuter.

Således är en turkisk tekanna mer komplicerad än de japanska, engelska och marockanska, men å andra sidan är de bäst lämpade för dig som älskar svart te.

Engelsk tekanna

En engelsk tekanna är tveklöst mest populär i Sverige. Denna består av ett kärl som är utrustat med handtag, pip och lock. Antingen placerar du lösa blad i en sil inuti så det kan ligga och dra under lång tid, eller så lägger du flera tepåsar i kärlet. Därefter häller du sakta upp teet i tekoppen. Vill du att teet ska hålla sig varmt längre så rekommenderar vi att förvärma kannan.

Marockans tekanna

Är du på jakt efter den snyggaste tekannan så är det modellerna från Marocko du ska utforska. Dessa är nämligen högst artistiska och har inte sällan handgjorda mönster. Därmed går de att använda som dekoration varsomhelst i din bostad trots att du inte dricker te så värst ofta. Dock är nackdelen att de marockanska kannorna ofta är dyra, men det är något du får leva med eftersom de även är vackrast.

Så väljer du tekanna

Innan du köper en tekanna måste du veta vad du ska tänka på i valprocessen. För det första ska du fundera över om du vill ha en kanna med sil eller inte. För det andra måste du välja en modell avsedd för induktionshäll om detta är den typ av spis du äger. För det tredje är storleken, filtreringen, handtaget och locket flera viktiga delar du ska ta i beaktande. Därutöver har vi nedan listat de viktigaste sakerna du måste tänka på innan du genomför din beställning.

Tekanna med sil

Dricker du bladte och inte vill att löv ska hamna i din tekopp, så ska du välja en tekanna med sil. Silens hål är nämligen tillräckligt små så inga större lövrester hamnar i koppen. Detta är ett måste för de flesta som dricker bladte.

tekanna med sil

Induktion

Har du en induktionshäll så ska du köpa en tekanna som går att värma med hjälp av induktion. Dessa modeller består i regel av en serveringskanna, tebryggare samt vattenkokare i ett. På så vis kan du använda den som vattenkokare till kaffe eller nånting annat om du så vill. Dock tenderar dessa tekannor att ha en tjockare botten vilket negativt påverkar den estetiska framtoningen. Vidare är dessa modeller mer kostsamma än de utan induktion – så om du verkligen inte behöver det kan du skippa det för att spara in lite pengar.

Storlek

Ytterligare en faktor som är extremt viktig att ha i beaktande är om du ska köpa en stor eller liten tekanna. De flesta väljer större modeller som har en kapacitet på 2 liter. Orsaken till detta är för att många i familjer förmodligen dricker te, varför man behöver en större kanna för att tillfredsställa allas behov. Men en liten tekanna är perfekt för dig som bor själv eller tillsammans med en partner, för då behöver ni inte brygga lika mycket te.

Om du är osäker över vilken storlek på kannan du ska välja, har vi nedan uppställt en tabell där du kan se exakt hur stor den är baserat på hur många koppar du vill fylla med en bryggning.

Antal koppar12345
Deciliter1,5 – 2 dl2,5 – 3 dl4,5 – 5 dl5,5 – 6 dl6,5 – 7 dl
Centiliter20 – 23 cl25 – 30 cl32 – 37 cl40 – 50 cl52 – 60 cl

Fortsättningsvis ska du även välja storlek utifrån vilken tesort du föredrar att brygga. Till exempel så kommer grönt te att smaka godare i en liten tekanna, medan svart te smakar godare i en stor kanna. Vidare ska du vara medveten att om du brygger en liten mängd te i en stor kanna, så kommer det stora utrymmet i kannan att kyla ner teet fortare. Trots att det inte kommer ske så ofta, så är det ändock något du måste ha kännedom om – speciellt om du brygger te ofta.

Således beror valet på en stor eller liten tekanna dels på hur mycket te du tenderar att dricka, dels på vilken tesort du föredrar.

Tekanna med värmeljus

Vill du att tekannan ska behålla värmen på teet så länge som möjligt måste du bibehålla värmen efter bryggningen. Det kan du göra på två olika sätt. Antingen kan du lämna kvar kannan på induktionshällen med lägsta värme, eller så köper du en tekanna med värmeljus. Det sistnämnda alternativet är att föredra. Dessa modeller är utrustade med en värmeplatta längst ner varpå du placerar ett värmeljus. Därefter kommer värmen från lågan – som är perfekt tempererad; varken för mycket eller för lite värme – att göra så teet håller sig varmt under en betydligt längre period.

Dessa varianter är även väldigt vackra med tanke på att värmeljus per defintion är levande och gör allt snäppet mysigare. Däremot får du vara beredd att betala lite extra för kannorna med värmeljus.

Infusion

Infusion och filtrering är synonymt med varandra i tekannornas värld. Det är nämligen så att filtret sänks ned i kannan så du kan se tebladen sväva runt i vattnet. Därefter kan du sedan ta ut infusionsbehållaren så fort du känner att teets färg har blivit stark nog för din smak. Poängen med ett filter eller infusionsbehållare är så att inte bladen upplöses i själva vattnet. Detta fungerar på grund av att hålen i filtret är så pass små att löven inte kommer ut. Dessutom gör infusionsbehållaren att bladen får cirkulera fritt vilket ger en jämn bryggning.

Dock måste du säkerställa att filtret är löstagbart eftersom det på många modeller inte går att ta bort filtret när du vill.

Lock

Något som utmärker dåliga och billiga tekannor är att locket inte sitter åt tillräckligt. Detta innebär att aromerna och smakerna från teet flyr från kannan, varpå teet blir smaklöst. Faktum är att det ska finnas ett litet hål i locket, men det måste vara utmätt med kirurgisk precision. Orsaken till varför det finns ett litet hål i locket är så att luft kan äntra kannan medan du häller upp teet, annars kommer vakuum uppstå vilket gör att teet skvätter ut överallt.

Sålunda, om du befinner dig i en fysisk butik och känner och klämmer på lite olika kannor, så får du inte glömma att kontrollera tätheten på locket.

Stråle

Har du nånsin varit på en restaurang eller café och sett personalen hälla upp te från en tekanna med en lång pipa så vet du hur fräckt det är. Många konsumenter vill uppnå samma effekt varför de fokuserar mycket på strålen från kannan. Strålen bestäms av pipans form och längd.

Ju längre pipan är desto lättare blir det att hälla upp teet med hög precision. Nackdelen med längre pipa är att teet kyls ner fortare. Väljer du istället en modell med kort pipa så blir det svårare att hälla upp teet, men å andra sidan bibehålls värmen bättre. Sålunda ska du fundera över vilken av nämnda nackdelar som är värda att offra för en längre och vackrare stråle.

Med värmare

För att behålla värmen på teet kan du antingen köpa en tekanna med värmeljus eller en tekokare. Fördelen med det förstnämnda är att de är billiga, medan det sistnämnda är mer exakt. Anledningen är att ett värmeljus endast har en värmeinställning, det går inte att reglera det på något sätt. Men med en tekokare går det att placera kannan på bottenplattan efteråt och ställa in önskvärd temperatur. Detta gör att teet inte blir bittert såtillvida du inte glömmer det över natten på värmeplattan.

En annan fördel med tekokare är att du kan brygga teet med exakta temperaturer vilket är utmärkt eftersom varje tesort kräver olika temperaturer för att uppnå dess önskvärda smak.

Med kopp

Har du inga tekoppar så rekommenderar vi att du köper detta tillsammans med en tekanna i ett set. På så vis blir det billigare än om du hade köpt produkterna separat. Glöm inte att välja modeller från Bodum, Höganäsa, Le creuset eller Marimekko för bästa kvalitet.

Med vattenkokare

Somliga konsumenter är på jakt efter en tekanna med vattenkokare. På så vis kan du använda kannan både som vattenkokare och för att brygga te. Något som är viktigt att veta här är att turkiska tekannor är perfekta för detta ändamålet, eftersom de har två kärl ovanpå varandra. Men även modellerna avsedda för induktion går att använda som vattenkokare.

Varumärke

Är du osäker över vilken tekanna du ska köpa kan du alltid luta dig mot välrenommerade varumärken. Anledningen är att dessa varumärken har tillverkat kannor i flera år som stått pall för tidens tand. Således kan du med trygghet köpa vilken kanna som helst från nedan nämnda varumärken, och vara säker att du kommer få en kvalitativ modell med lång livslängd. Följaktligen ska du aldrig köpa en tekanna från något annat varumärke om du inte är säker på, och har gjort efterforskningar, om dess kvalitet och recensioner.

 • Bodum
 • Höganäs
 • Le Creuset
 • Marimekko
 • Ernst
 • Swedish Grace

Hur du använder en tekanna på rätt sätt

Nu när du vet vad du ska tänka på innan du köper en tekanna är det dags att gå igenom hur du använder dem på rätt sätt. För det är inte så att teet per automatik blir godare när du använder en kanna för bryggningen, däremot finns det potential till otroligt smakrikt te såtillvida du använder den på rätt sätt. Därför kommer vi nedan lista exakt vad du sa tänka på för att det ska smaka och dofta så ljuvligt som möjligt.

 1. Mät hur mycket te du ska använda
  Det första du måste göra är att använda rätt mängd te baserat på hur många tekoppar du vill fylla. Har du för avsikt att dricka 4 koppar ska du fylla tekannan med 4 tepåsar alternativt 4 teskedar av löste. Således ska du fylla den med 6 tepåsar om du vill ha 6 koppar och så vidare. Observera att en tekopp i detta fallet refererar till en 50 cl-kopp.
 2. Använd iskallt och friskt vatten
  Ett misstag många gör är att de inte använder sig av friskt vatten när de ska använda sin tekanna. Faktum är att smaken i högsta grad är påverkad av temperaturen på vattnet du fyller kannan med innan det börjar koka. Därför ska du fylla vattenkokaren med iskallt och friskt vatten från kranen, och absolut inte ljummet eller varmt vatten.
 3. Koka vattnet till perfekt temperatur beroende på tesorten 
  Ska du brygga grönt te så ska vattentemperaturen vara mellan 80 – 90 °C, medan örtte ska bryggas i 100 °C (mer om grader längre ner i artikeln). Orsaken till detta är att smaken frigörs vid olika temperaturer baserat på vilken tesort du använder, så om du häller ner för varmt vatten än vad som rekommenderas för t.ex. grönt te, så kommer det smaka avsevärt sämre än det borde. Därför får du absolut inte glömma att läsa temperaturtabellen nedan så du vet exakt vilken temperatur som krävs för vilket te.
 4. Mät bryggtiden så fort du hällt i vattnet i tekannan
  När du hällt i det kokande vattnet i kannan så ska du direkt ta tiden. Exempelvis har svart te en generell bryggtid på 3 minuter. Häller du inte upp teet när det bryggt i exakt 3 minuter kommer det smaka bittert. Därför ska du veta exakt vilken bryggtid varje tesort har. Annars kommer du inte kunna få ut maximal smak och arom från ditt favoritte.

tekanna

Hur du brygger olika tesorter i din tekanna

När du väl har köpt en tekanna är det viktigt att veta hur du brygger olika tesorter. Annars kommer inte teet smaka så bra som det kan göra om du hade bryggt det på rätt sätt. Därför kommer vi nu förklara hur du brygger det absolut godaste teet oboeroende av vilken sort du använder dig av. Bland annat kommer du lära dig vilka vattentemperaturer du ska koka i för att frigöra så mycket smaker och aromer som möjligt.

TesortTemängd/literVattentemperaturBryggtid
Grönt te8 – 12 g80 – 90 °C15 minuter
Frukt te15 – 20 g100 °C5 – 10 minuter
Svart te10 – 15 g100 °C3 minuter
Örtte12 – 18 g100 °C5 – 10 minuter
Rooibos te (rött te)7 – 10 g80 – 90 °C3 – 5 minuter

Tips: Grönt, svart och vitt te smakar bättre i en tekanna av glas eller porslin, medan örtte lämpar sig bättre i keramiska kannor.

Fördelar med att dricka te ifrån en tekanna

Att dricka te från en tekanna har många fördelar. Bland annat får du i dig både antioxidanter och vitaminer vilket är utmärkt bra för kroppen din. Därtill får du i dig ordentligt med vatten, så det är perfekt för dig som aldrig får i dig de från Hälsomyndigheten rekommenderade dagliga intaget på 2 liter. Men det är även otroligt snyggt att ha en fin tekanna på bordet. Utöver dessa fördelar har vi nedan nämnt alla positiva aspekter som vi kan identifiera.

 • Frigör antioxidanter
  Eftersom te innehåller en hel uppsjö av antioxidanter som är kända för att förhindra skadeverkan från fria radikaler, bidrar detta till att kroppens hälsa förbättras.
 • Vitaminer
  Många vet inte om att te även innehåller mängder av vitaminer. Och om du dricker en hel tekanna så får du i dig en hel del nyttiga vitaminer som hjälper immunförsvaret och mycket mer.
 • Förbättrar immunförsvaret
  Blir du sjuk ofta eller är orolig för att bli sjuk, så är te en utmärkt dryck. Det är nämligen så att det innehåller både antioxidanter och vitaminer som tillsammans stärker kroppens immunförsvar. Därmed kan du dricka det i förebyggande syfte samt när du har blivit sjuk.
 • Minskar risken för kardiovaskulära sjukdomar
  Blodkoagulering är en av huvudorsakerna till varför många får olika typer av hjärtproblem. På grund av att te förhindrar blodkoagulering minskar denna risken – något som flera olika studier numera bekräftar.
 • Viktminskning
  Har du nånsin druckit en hel tekanna full av te så vet du hur vätskedrivande det är. Följden är att du måste gå på toa väldigt ofta. En positiv följd av detta är att du hjälper kroppen att bli av med toxiner, men du förlorar även vikt samtidigt. Därtill innehåller te i princip inga kalorier överhuvudtaget (detta skiljer sig beroende på vilket te du dricker) så du behöver inte att vara orolig för att gå upp i vikt trots att du sänkt en hel tekanna.
 • Du får i dig ordentligt med vatten
  Många dricker inte tillräckligt mycket vatten per dag vilket gör att man blir tröttare fortare. Somliga undviker vatten för att de inte tycker det är särskilt gott, medan andra är för stressade i sin vardag för att ens tänka på att dricka vatten. Men genom att dricka en full tekanna per dag säkerställer du att dagens rekommenderade vattenkonsumtion är intagen.
 • Vackert att ha på bordet
  En högst påtaglig fördel är att tekannor är väldigt vackra att ha framme på bordet. Därmed är det en dekorativ detalj också vilket är något många konsumenter tar fasta på och väljer en väldigt vacker tekanna som harmonierar med inredningen.

Nackdelar med tekannor

Nu när du känner till fördelarna är det hög tid att gå igenom de nackdelar som finns med tekannor. Fastän fördelarna är fler är det likväl viktigt att ha kännedom om de negativa aspekterna. Annars kommer du inte kunna jämföra för- och nackdelarna för att lättare komma fram till vilken modell du vill köpa. Därför ska du läsa nackdelarna nedan väldigt noggrant så du vet vad du kan förvänta dig.

 • Kostsamt
  Orsaken till varför de flesta undviker att köpa en tekanna är för att de i regel är dyra. Detta får följden att de flesta nöjer sig med att dricka en eller två tekoppar varje dag, istället för att använda en hel kanna på morgonen eller på kvällen. Givetvis finns det billiga modeller också, men då kommer inte kvaliteten vara densamma, och de billiga varianterna innehåller sällan en sil eller filtrering av nåt slag. Därmed är detta en oundviklig nackdel som du måste vara förberedd på. Därför är det smart att vänta med att köpa en tekanna tills det är REA i din favoritbutik.
 • Begränsad kapacitet
  Fastän många tekannor rymmer upp till 1,5 liter är det förvånansvärt många som är större än detta. Tyvärr leder detta till att du måste koka två kannor eller flera, för att tillfredsställa behovet för flera gäster.

Så rengör du en tekanna

För att en tekanna ska hålla så länge som möjligt är det viktigt att man rengör den med jämna mellanrum. Gör du inte detta riskerar du att teet tränger in i sprickorna i kannan och både missfärgar och påverkar smaken i framtida tebryggningar. Därför rekommenderar vi dig att följa nedanstående råd med jämna mellanrum.

 • Tvätta aldrig kannan med kemikaliska rengöringsmedel. Det räcker med varmt vatten.
 • Använd citronjuice tillsammans med varmt vatten för att rengöra ingrodda fläckar.
 • Försök att rengöra kannan så fort som möjligt efter användning.
 • Varje material kräver olika rengöringsmetoder – något vi skriver om högre upp i artikeln – så var försiktig!

Slutsats

Avslutningsvis får du inte glömma att läsa om skillnaderna mellan de olika materialen du kan välja mellan. För som vi skriver så kommer teets smak vara olika beroende på vilket material du väljer. Glas är enligt många snyggast, medan gjutjärn är mer slittåligt.

Vidare måste du välja en stor eller liten tekanna beroende på hur mycket tee du brygger på daglig basis. Och du ska även välja en modell avsedd för induktion om du äger en induktionshäll.

Glöm inte att läsa alla fördelar och nackdelar ovan så du vet vad du kan förvänta dig. Har du frågor eller funderingar ska du kontakta oss så ska vi göra allt i vår makt för att guida dig rätt.

Varje produkt är opartiskt utvald utifrån dess estetiska framtoning, kvalitet och prisbild.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Populära inlägg

Innehåll