MIO Soffbord — De vackraste soffborden 2023 — Jämförelse

Ett av deras mest populära produkter är soffbordet, som är en central del av vardagsrummet.  MIO har ett brett utbud av soffbord, i olika storlekar, färger och material. Soffbordet är en användbar och funktionell del av vardagsrummet, och kan användas för att lagra och visa olika föremål. I denna omfattande artikel kommer vi att jämföra olika modeller av MIO soffbord och ge en komplett guide om deras för- och nackdelar.

Vi kommer också att titta på viktiga faktorer som design, kvalitet och funktionalitet, för att hjälpa dig att välja det bästa soffbordet för ditt hem. Så, om du letar efter ett nytt soffbord från MIO, eller om du bara är intresserad av att lära dig mer om deras olika alternativ, fortsätt läsa för att få viktig information och råd.

1. Ace Soffbord i marmor från MIO

mio soffbord marmor

Ace soffbord från MIO är en imponerande och vacker möbel som är gjord av borstad och polerad marmor. Den unika skivan gör varje bord unikt och skapar en charmig karaktär i ditt vardagsrum. Soffbordet har en rund form med en diameter på 85 cm och en höjd på 45 cm. Underredet har en modern design med ett kryssformat mönster som ger bordet en luftig känsla.

Men det är inte bara utseendet som gör Ace soffbord så speciellt, det är också materialet. Marmor är ett levande material som varierar i färg, struktur och marmorering. Varje skiva är unik och har sin egen personlighet, vilket är en del av dess charm. Kalkspat och sandgropar är naturliga kännetecken för äkta marmor, vilket ger en vacker och unik ådring. Bordet är också känsligt för fukt och smuts, vilket kräver försiktig användning och underhåll.

För att undvika skador är det viktigt att tänka på hur du använder detta MIO soffbord i marmor. Se till att alltid torka upp spill omedelbart och undvik sura rengöringsmedel, inklusive medel för avlägsnande av kalkbeläggningar. Andra sura vätskor, såsom vin och fruktjuice, kan också orsaka skador. För att rengöra bordet bör du använda en mjuk bomullstrasa som är fuktad med en mild tvållösning eller vatten.

Slutligen bör du tänka på belastningsbegränsningen på 50 kg och använda underlägg till glas och varma tallrikar för att undvika repor och märken på ytan. Sammanfattningsvis är Ace soffbord från MIO en vacker möbel som ger en unik karaktär till ditt vardagsrum, men det kräver också lite extra omsorg och uppmärksamhet för att bevara dess skönhet och kvalitet.

Min upplevelse

När jag såg Ace soffbord i MIO:s katalog visste jag direkt att jag ville använda det i mitt projekt. Den polerade marmorskivan var helt fantastisk och varje skiva var unik. Detta gjorde att bordet blev ett vackert och unikt tillskott till rummet.

Men jag måste erkänna att jag var lite frustrerad när jag insåg hur känsligt marmormaterialet var. Jag fick ständigt påminna min min att inte använda sura rengöringsmedel och att torka bort spill snabbt. Men när man ser den vackra marmorskivan på bordet, är det helt klart värt ansträngningen.

Fördelar

 • Vacker design med unik karaktär som skapas av äkta marmor
 • Modern och luftig känsla med kryssat underrede och rund form
 • Passar i de flesta vardagsrum och kan ge en touch av elegans till vilken inredningsstil som helst
 • Ger en känsla av hög kvalitet och lyx som är svår att matcha med andra material

Nackdelar

 • Känslighet för fukt och smuts kräver extra försiktighet med användning och underhåll
 • Begränsad användning eftersom marmormaterial är ömtåligt och kan lätt skadas av sura vätskor
 • Kräver extra omsorg och uppmärksamhet för att bevara dess skönhet och kvalitet

Läs mer

2. Noelle MIO soffbord i glas

mio soffbord glas

Noelle MIO soffbord i glas är en imponerande möbel som är utformad med både stil och funktionalitet i åtanke. Soffbordet är tillverkat av rökfärgat glas och svartlackerad metall, och består av två delar som kan användas som satsbord. De har en diameter på Ø80 cm och Ø60 cm, med en höjd på 45 cm och 35 cm, vilket ger tillräckligt med utrymme för att lagra och visa olika föremål.

En av de unika egenskaperna hos Noelle MIO soffbord är dess möjlighet att välja mellan två olika färgalternativ. Du kan välja mellan en rökfärgad skiva i glas eller skiva i svart metall med underrede i svart metall. Alternativt kan du välja skiva i klarglas med underrede i kromad metall. Det lilla soffbordet kan smidigt skjutas under det stora för att skapa mer plats vid behov, vilket ger enkelhet och användbarhet.

Men med all funktionalitet och design kommer också ansvar och omsorg. Det är viktigt att montera produkten på en ren och mjuk yta för att undvika skador på lacken. Var försiktig med kanter och hörn, de kan skadas om de stöts vid montering. Ytan är känslig mot repor och slag, vilket kräver aktsamhet vid användning och underhåll.

För att bevara soffbordet i glas och metall är det också viktigt att följa rätt skötselråd. Rengör bordet med en väl urvriden mjuk bomullstrasa innehållande enbart vatten eller mild tvållösning. Eftertorka med en torr mjuk bomullstrasa. Om du stöter på svåra fläckar bör du kontakta din lokala Mio-butik för hjälp. Var försiktig när du placerar hårda eller vassa föremål som kan skada ytan på din möbel, och använd underlägg, filttassar eller tygmaterial.

Sammanfattningsvis är Noelle MIO soffbord i glas en vacker och funktionell möbel som är väl värd att investera i. Men det är också viktigt att använda och underhålla bordet med omsorg och uppmärksamhet för att bevara dess skönhet och kvalitet över tid.

Min upplevelse

Jag använde Noelle satsbord som ett alternativ till ett traditionellt soffbord. Det var perfekt för den lilla lägenhet som jag inredde eftersom det tog upp minimalt med utrymme och jag kunde enkelt flytta det vid behov. Dessutom var det lätt att montera ihop.

Det enda som jag fann besvärligt med Noelle var att det rökfärgade glaset ibland gjorde det svårt att se saker på bordet. Men det här var en liten nackdel jämfört med fördelarna med satsbordet.

Fördelar

 • Vacker och stilren design med två olika färgalternativ
 • Två delar som kan användas som satsbord för extra flexibilitet och funktionalitet
 • Tillverkad av rökfärgat glas och svartlackerad metall för en modern och lyxig känsla
 • Möjlighet att skjuta det mindre bordet under det större för att skapa mer utrymme vid behov
 • Maxvikt på 50 kg för att lagra och visa olika föremål

Nackdelar

 • Känslighet för skador på lacken kräver försiktig montering och användning
 • Ytan är känslig mot repor och slag, vilket kräver aktsamhet vid användning och underhåll
 • Kräver följsamhet av skötselråd för att bevara dess skönhet och kvalitet över tid
 • Mått på 80 cm och 60 cm kan vara för stora för mindre utrymmen

Läs mer

3. Runt soffbord från MIO i ek

runt soffbord mio

Detta eleganta runda soffbord från MIO i lackerat ekfaner med konade ben i massivt trä är en vacker och hållbar möbel som passar perfekt i de flesta vardagsrum. Soffbordet finns i flera utföranden och ingår i en serie som gör det enkelt att matcha med andra möbler.

Det har en diameter på Ø 80, H 46 cm har en stilren design som passar både moderna och mer traditionella inredningsstilar. Du kan välja mellan lackerad ek eller rökfärgad lackerad ek. Med en maxbelastning på 50 kg är detta MIO soffbord tillräckligt starkt för att lagra och visa olika föremål.

Trä är ett vackert, naturligt och levande material som ändrar utseende med tidens gång. Det är viktigt att låta hela träytan utsättas för lika mycket ljus och att dra ut utdragsskivan då och då så att den får mogna ikapp med resten av bordsytan. Temperatur och luftfuktighet påverkar också hur träet beter sig, vilket kräver regelbunden justering av skruvar och beslag.

Vid montering av detta soffbord är det mycket viktigt att produkten monteras på en ren och mjuk yta för att undvika skador i lacken. Ytan är känslig mot repor och slag, så var aktsam och följ monteringsanvisningarna steg för steg. Filttassar bör monteras vid användning på syntet eller lackerade golv för att undvika repor på golven eller anfärgning.

Det är viktigt att placera möbeln inomhus och inte utomhus. Möbeln bör skyddas mot varma föremål, starka lösningsmedel och vatten. Starkt färgade vätskor, t.ex. kaffe och vin, skall omedelbart torkas bort för att undvika fläckar och skador. Möbeln bör också skyddas från hårda och vassa föremål, som kan skada ytan.

För att bevara möbelns skönhet och kvalitet över tid, är det viktigt att följa skötselråden. Rengör med väl urvriden fuktad mjuk bomullstrasa innehållande enbart vatten eller mild tvållösning. Eftertorka med torr mjuk bomullstrasa. Vid svåra fläckar kontakta din lokala Mio-butik. Doft kan uppstå när du öppnar förpackningen, men försvinner normalt om du vädrar 5-7 dagar.

Sammanfattningsvis, detta soffbord i ek från MIO är en vacker och hållbar möbel med en stilren design som passar många inredningsstilar. Dock kräver den försiktig hantering och underhåll för att bevara dess skönhet över tid. Med rätt vård och underhåll, kommer detta soffbord att ge dig många års nöje och användning.

Min upplevelse

Det runda MIO soffbordet i ek var perfekt för mitt mer traditionella inredningsprojekt. Träet gav en varm känsla till rummet och passade väl med andra möbler i ek. Dessutom var det lätt att underhålla och rengöra. En nackdel med detta bord var att det tog upp mer utrymme än jag hade trott. Dessutom fanns det ingen extra förvaring.

Fördelar

 • Detta MIO soffbord finns i flera utföranden och ingår i en serie som gör det enkelt att matcha med andra möbler.
 • Soffbordet har en maxbelastning på 50 kg vilket gör att det kan lagra och visa olika föremål.
 • Materialet, ekfaner, är ett vackert, naturligt och levande material som ändrar utseende med tidens gång.
 • Möbeln är enkel att montera och har en stilren design som passar både moderna och mer traditionella inredningsstilar.

Nackdelar

 • Trä är ett material som kräver försiktig hantering och underhåll för att bevara dess skönhet över tid.
 • Vid montering är det viktigt att produkten monteras på en ren och mjuk yta för att undvika skador i lacken.
 • Ytan är känslig mot repor och slag, så var aktsam och följ monteringsanvisningarna steg för steg.
 • För att bevara möbelns skönhet och kvalitet över tid, är det viktigt att följa skötselråden vilket kräver mycket extra tid och omsorg.

Läs mer

Innan du köper MIO Soffbord – Tänk på detta

Soffbordet är en viktig möbel i vardagsrummet som både kan komplettera och sätta stilen för hela rummet. Det finns många olika faktorer att tänka på när man ska köpa ett nytt MIO soffbord. I denna köpguide får du värdefull information som hjälper dig att göra det bästa valet för ditt hem när du handlar från detta varumärket.

Behov

Först och främst är det viktigt att tänka på behoven. Vad vill du använda ditt MIO soffbord till? Behöver du ett stort soffbord med plats för att äta eller spela spel? Eller räcker det med ett mindre soffbord för fjärrkontrollerna och levande ljus? Vill du ha ett bord med förvaring, såsom lådor eller hyllor? Fundera på vilka funktioner som är viktiga för dig och välj därefter.

Satsbord

En annan bordslösning för vardagsrummet är satsbordet. Dessa består av två eller tre soffbord som kan staplas i varandra för att ta mindre plats, och sedan dras ut när man behöver mer plats för många gäster. Hos Mio hittar du satsbord i olika storlekar och material, såsom brickbord och satsbord i trä eller glas.

Form

När du har bestämt dig för storlek är det dags att tänka på formen. Vill du ha ett runt soffbord, eller kanske ett ovalt, fyrkantigt eller rektangulärt? Hos Mio hittar du soffbord i många former, men de runda soffborden är extra populära eftersom de är lätta att möblera med.

Material

Soffbord kommer i många olika material och det är viktigt att välja ett som passar din stil och dina behov. Hos Mio hittar du soffbord i trä, såsom ek eller återvunnet trä, som ger en mer rustik känsla. Det finns också eleganta soffbord i glas och svart, vit eller brun marmor. Soffbord med mässingsfärgade ben och guldfärgade underreden är också populära, tillsammans med marmorskiva på toppen.

Stil

Oavsett vilken stil du är ute efter, kan du hitta ett snyggt soffbord från MIO som passar just ditt hem. I det stora sortimentet hittar du soffbord som fungerar bäst hemma hos dig. Var noga med att tänka på vilken stil du vill ha i rummet och välj ett soffbord som passar din övriga inredning.

Köp MIO Soffbord om du…

 • vill ha ett stilrent och praktiskt soffbord
 • gillar att ha många valmöjligheter när det kommer till storlek, form och material
 • vill ha ett soffbord som passar både din personliga stil och dina behov
 • uppskattar hög kvalitet till ett överkomligt pris

Köp inte MIO Soffbord om du…

 • har en begränsad budget och inte vill spendera så mycket pengar
 • vill ha ett helt unikt soffbord som inte finns i Mios sortiment
 • föredrar extremt exklusiva material och design
 • inte vill ha ett soffbord som andra också kan ha
 • vill ha ett soffbord som är anpassat för extrema belastningar eller slitage

Sammanfattning

Vi har nu utforskat tre olika MIO soffbord – Ace i marmor, Noelle i glas och Runt soffbord i ek. Vi har diskuterat för- och nackdelar med varje bord, hur de fungerar i olika miljöer och vad man ska tänka på när man köper dem. Vi har också gett råd om när man bör köpa MIO soffbord och när man kanske bör leta efter något annat.

Sammanfattningsvis kan man säga att MIO erbjuder ett stort sortiment av soffbord i olika material, former och storlekar, och det finns något för alla smaker och behov. Oavsett om man vill ha ett stort bord med inbyggd förvaring eller ett litet, elegant bord för ljus och fjärrkontroller, finns det ett MIO soffbord som passar. Så varför inte ta en titt på mio.se eller besöka en av deras butiker för att hitta ditt perfekta soffbord? Vi rekommenderar dem varmt!

Varje produkt är opartiskt utvald utifrån dess estetiska framtoning, kvalitet och prisbild.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Populära inlägg

Innehåll