Tamburmajor vit

Läs mer

Tamburmajor böjträ

Läs mer

Tamburmajor aluminium

Läs mer

Tamburmajor

En tamburmajor är en anrik möbel som är till för att hänga rockar och ytterkläder på. Dessutom är den stilfull, praktisk och tar inte upp mycket utrymme. Till skillnad från en herrbetjänt som du endast kan hänga ett par plagg på, kan du på en tamburmajor hänga av dig många jackor och rockar. Därför används den ofta av allt från vanliga familjer, till kontor och dagis. Vidare är de ofta försedda med en övre del varpå du hänger huvudbonader, och en nedre del avsedd för paraply. Därjämte har de flera krokar i medelhöjd som oftast används av barnen i hemmet.

Dessvärre är utbudet väldigt stort vilket gör valet för många konsumenter komplicerat. Därför har vi sammanställt en lista över bäst tamburmajorer på marknaden. Dessutom har vi skrivit en köpguide som beskriver allt du behöver veta innan du genomför ditt köp. Börja därför med att läsa på nedan för att sedan välja den modell som passar dig bäst från topplistan ovan.

tamburmajor vit

Så väljer du tamburmajor

Innan du väljer tamburmajor finns det några saker du ska tänka på. För det första finns det både fristående och vägghängda varianter. För det andra måste du tänka på vilket material du vill att den ska vara tillverkad av. För det tredje ska du fundera över vilken prisnivå du vill lägga dig vid då vissa varianter är väldigt dyra. Förutom detta har vi nedan listat de viktigaste faktorerna du behöver ha i beaktande för att göra ett så välinformerat köp som möjligt.

Material

En av de primära faktorerna när du väljer en tamburmajor är vilket material den ska vara gjord utav. Orsaken är att materialet till en hög grad bestämmer kvaliteten och hur robust rockhängaren är. Trots att de flesta väljer en modell i trä eller mässing, så är även guld, gjutjärn och metall några alternativ du kan välja mellan. Av den orsaken rekommenderar vi dig att välja det material vars estetik passar in i din övriga inredning. Så om du redan har flera hallmöbler av mässing så bör du kontemplera att kontrastera detta med ett annat utseende, förslagsvis en guldpläterad hängare.

Oavsett vilket material du väljer så ska du också vara medveten om att priset går upp ju bättre och robust materialet är. Därför ska du försöka hitta en gyllene mellanväg mellan materialet och kvaliteten.

tamburmajor mässing

Barn

Tidigare användes en tamburmajor uteslutande av de vuxna i hushållet. Men på senare år så har det blivit allt vanligare med krokar i medelhöjd så att barnen i familjen också kan hänga av sina ytterkläder. Dock måste du dubbelkolla detta på produktbilderna, för det finns fortfarande flera modeller som inte är försedda med krokar i barnhöjd.

Form

Fastän en tamburmajor i klassisk mening är utformad med hängare högst upp som påminner om älghorn, finns det faktiskt flera olika utföranden och former. Exempelvis finns det tappar som ser ut som fingrar som sticker ut i alla möjliga riktningar, men det finns även de som är formade som trägrenar. Således finns det mängder av olika formspråk och du måste tänka på vilken som harmoniserar bäst med din bostads stil.

Kvalitet

Kvalitet är en otroligt viktig faktor i ditt val av tamburmajor. Orsaken är att en rock i vissa fall väger flera kilo, och har du då 5-6 rockar hängande samtidigt så måste rockhängaren stå pall för trycket. Detta innebär att materialet måste vara konstruerat av robusta material som står pall för tidens tand. Därför rekommenderar via att du väljer en modell tillverkad i metall eller slittåligt trä. På så vis säkerställer du att klädhängaren kommer hålla i flera år utan problem.

Pris

En tamburmajor kostar allt från 400 – 4000 kronor beroende på material, form och kvalitet. På grund av att det är en relativt dyr möbel så är det viktigt att du lägger vikt vid priset. Fastän du inte ska köpa en alltför billig variant i plast som riskerar att gå sönder fort, ska du inte heller investera i en för dyr modell, utan försök hitta en jämvikt mellan design och pris så det inte svider för mycket för din plånbok.

tamburmajor bäst i test

Varje produkt är opartiskt utvald utifrån dess estetiska framtoning, kvalitet och prisbild.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Populära inlägg

Innehåll