Vogue mässing ek

Läs mer

Mediabänk ask

Läs mer

Mediabänk Ek

Läs mer

Mediamöbel

En mediamöbel är ett förträffligt sätt att förvara din TV och ljudanläggning på. För det första finns det smidiga hål för kabelhantering så du slipper ha synliga kablar framför TV:n. För det andra får du mer yta på grund av att mediamöbeln förvarar spelkonsoler och liknande som de flesta har på golvet idag. För det tredje är dessa TV-bänkar mer smakfulla än bara för några år sedan. Således är de inte bara praktiska, utan väldigt estetiskt tilltalande. Dessvärre är utbudet väldigt brett vilket gör att valet blir svårt för många konsumenter. Därför har vi sammanställt en lista över bästa mediamöbler på marknaden. Därtill har vi skrivit en köpguide som beskriver vad du ska tänka på innan ditt köp.

mediamöbel tv

Så väljer du mediamöbel

Innan du köper en mediamöbel finns det några saker du ska vara medveten om. Först och främst finns de i olika material som t.ex. valnöt och ek. Dessutom kan du välja mellan en vägghängd modell eller en golvstående möbel. Vidare måste du tänka på hur många hyllor, lådor och skåp du vill ha i TV-bänken. Utöver detta har vi nedan listat det viktigaste du måste tänka på för att göra ett så genomtänkt val som möjligt.

 1. Vägghängd eller golvstående
  Den viktigaste faktorn i ditt val av mediamöbel är huruvida den ska vara vägghängd eller golvstående. Trots att en golvstående TV-bänk är mest populär på grund av dess enkla montering, har den vägghängda varianten ökat i popularitet på senare tid. Orsaken är att den upptar mindre utrymme vilket är perfekt för dig som vill ha mer plats eller bor i en mindre bostad. Dock kräver det en del snickeri för att hänga upp möbeln på väggen, så om du inte vet hur du ska göra rekommenderar vi att beställa monteringen från återförsäljaren.
 2. Storlek
  Hur stor din mediamöbel bör vara bestäms till hög grad av storleken på din TV. Därför ska du börja med att mäta höjd och bredd på din TV först. På så sätt filtrerar du bort många möbler som är för små, vilket gör ditt val enklare. Dessutom vill du ha lite utrymme runtom TV:n så den inte känns för instängd. Därmed ska du först mäta TV:n för att därefter addera några extra centimeter, och slutligen välja en tillräckligt stor variant.
 3. Höjd
  En ofta underskattad faktor är höjden på din mediamöbel. Det är nämligen så att när du sitter i soffan så ska dina ögon vila på TV-skärmens nedre halva. På så vis får du en ergonomisk siktlinje som inte gör att du behöver vrida nacken i obekväma positioner. Detta är väldigt viktigt – i synnerhet om du väljer en vägghängd modell. Därför rekommenderar vi att du sätter dig i din soffa och tittar rakt fram, och mäter sedan hur hög möbeln ska vara.
 4. Material
  Materialet som en mediamöbel är tillverkad av bestämmer i hög grad dess kvalitet. Exempelvis är en TV-bänk i ek robust, stabil och kvalitativ. Därför är trämöbler i t.ex. valnöt generellt sätt väldigt populära. Dock går priset upp i takt med kvaliteten på materialet. Således ska du försöka hitta en gyllene mellanväg mellan material och kostnad.
 5. Hyllor och skjutdörrar
  En av de stora fördelarna med mediamöbler är antalet skåp, hyllor och smidiga skjutdörrar. Tack vare dessa kan du smidigt förvara spelkonsoler, ljudanläggningar och gamla DVD-spelare. På grund av att behoven ändras över tid rekommenderar vi att du väljer  en modell med flyttbara hyllplan. På så vis kan du skräddarsy var hyllorna ska befinna sig. Däremot kostar det lite extra med flyttbara skjutluckor, men det är definitivt värt det.
 6. Kabelhantering
  Ytterligare en fördel med en mediamöbel är att de har inbygga kabelgömmor så inte kablarna syns. Egentligen är det ingen kabelhållare per se, men det finns hål i vilka du drar kablarna bakom möbeln. Därför är det viktigt att du säkerställer att det finns tillräckligt många hål för dina behov. Till exempel behöver du många och stora hål ju fler mediaenheter du har.
 7. Pris
  På grund av att en mediamöbel är en dyr möbel så är det väldigt viktigt att noggrant tänka över hur mycket du vill spendera. Med tanke på att det som sagt är en dyr investering ska du aldrig – under några som helst omständigheter – göra ett impulsköp. Det är mycket bättre att i lugn och ro sondera terrängen och besöka affären innan din beställning så du har en tydligt bild över hur det kommer se ut.

mediamöbel vägghängd

mediamöbel valnöt

 

Varje produkt är opartiskt utvald utifrån dess estetiska framtoning, kvalitet och prisbild.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Populära inlägg

Innehåll