Efva Attling

Läs mer

Furla läder

Läs mer

Korthållare

Med kontanternas successiva uttåg har korthållare blivit alltmer populärt. För det första tar de mindre plats i fickan. För det andra så lämpar de sig utmärkt för gym-, biblioteks- och SL-korten. För det tredje så är det en minimalistisk variant av den klassiska plånboken som finns i många smakfulla utseenden. Utöver detta är det finns det mobiler med korthållare så du har allting på samma ställe.

Vidare finns det både korthållare för herr och dam med olika former och färger. Därtill finns det modeller som skyddar dina kort från RFID skimming – något som blir alltmer vanligt förekommande. Dock är utbudet brett vilket gör valet svårt för många konsumenter. Därför har vi sammanställt en lista över bäst korthållare på marknaden. Börja därför med att läsa på nedan för att sedan välja en variant som passar dig bäst.

korthållare mobil

Så väljer du korthållare

Innan du väljer en korthållare måste du veta några saker. Först och främst är materialet otroligt viktigt så den håller länge. Därefter ska du välja en modell som har tillräckligt många fack för dina kort. Vidare är det ett måste att hållaren är RFID-säker så du inte blir bestulen på dina pengar. Utöver detta har vi nedan listat det viktigaste du måste tänka på för att göra ett så välinformerat val som möjligt.

 1. Material
  En korthållare är tillverkad av antingen metall, läder, skinn eller plast. När de är gjorda av metall kallas de vanligtvis för etui, och med tanke på att dessa inte är lika flexibla är de heller inte lika populära som de i läder. Dessutom är läder ett slittåligt material som tål flera års slitage utan att gå sönder. Däremot måste du betala mer ju bättre material du väljer. Men på grund av att materialet är den viktigaste faktor så rekommenderar vi att spendera några extra hundralappar på en kvalitativ modell istället för en billig.
 2. Fack
  Antalet fack som en korthållare har är en viktig faktor i ditt val. Trots att de flesta föredrar ett fack på vardera sida så den blir så lite som möjligt, finns det även de modeller som har uppåt 6 fack. Detta innebär att du får plats med mellan 10-15 kort. Dock upptar de mer plats i fickan och är inte lika smidiga som de minimalistiska varianterna. Dessutom finns det plats för sedlar och kvitton ju fler fack du har.
 3. RFID-säker
  För några år sedan började hackare att stjäla kortuppgifter genom att scanna av bankkort på avstånd. Utan spår stal de flera miljoner kronor från intet ont anade människor under lång tid. Därför har flera företag börjat tillverka korthållare med RFID-blockering. Detta innebär att alla försök att skimma dina bankkort kommer misslyckas. Men långt ifrån alla modeller är försedda med detta skydd. Sålunda ska du noggrant läsa produktbeskrivningen för att säkerställa att detta finns. Annars löper du dagligen risk att få ditt bankkonto länsat.
 4. Pop up
  Ibland är det svårt att pilla fram rätt kort med sina fingrar. Därför finns det korthållare som skjuter upp korten en centimeter ovanför öppningen, även kallat popup. Genom en knapptryckning får du alltså tillgång till alla kort. Därefter kan du enkelt välja rätt kort för att sedan trycka ner korten igen. Således är detta utmärkt för dig som tycker det är jobbigt att dra upp rätt kort varje gång.
 5. Mobilskal
  Samtliga smartphones erbjuder idag möjligheten att köpa mobilskal med korthållare. På så sätt har du allting samlat och slipper ha mobilen och dina kort separata. Dock är baksidan att om du blir av med mobilen så tappar du även dina kort. Men så länge du är försiktig så är detta det ultimata valet för dig som vill ha störst bekvämlighet.
 6. Varumärke
  Är du osäker på vilken korthållare du ska välja så kan du alltid luta dig mot varumärket. Orsaken är att de bästa varumärkena som t.ex. Gucci, Michael Kors, Tiger of Sweden, Louis Vuitton och YSL har stått pall mot tidens tand, och tillverkar endast kvalitativa produkter. Därmed kan du vara säker och trygg att du alltid får en kvalitativ produkt förutsatt att du väljer ett av de mest välrenommerade varumärkena.
 7. Storlek
  Många är av uppfattningen att storleken på en korthållare definieras utifrån storleken på kort så som kontokort eller bibliotekskort. Men faktum är att storleken skiftar från modell till modell. Av den orsaken är det viktigt att du dubbelkollar storleken i produktbeskrivningen innan du köper. Annars riskerar du att köpa en för stor modell som inte kommer få plats i dina fickor eller för mobilskalet.

rfid korthållare

RFID korthållare

På senare år så har kortbedrägerier blivit allt vanligare. Orsaken är att det är ett osynligt brott som begås på distans, d.v.s. brottslingen kan befinna sig 20 meter ifrån dig medan ditt konto länsas på pengar. Därmed går du aldrig säker om du inte har en RFID korthållare. I synnerhet om du tenderar att ha mycket pengar på ditt aktiva bankkonto. På grund av tjuvarnas ökade kreativitet började företag utveckla RFID-säkra lösningar. Detta innebär att korthållaren är försedd med ett särskilt material som hindrar inkommande RFID-signaler. Således är risken för att bli bestulen lika med noll. Med det i åtanke är det dyrare med en RFID-modell, men det är definitivt värt det om du vill skydda dina egendomar.

korthållare herr dam

Varje produkt är opartiskt utvald utifrån dess estetiska framtoning, kvalitet och prisbild.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Populära inlägg

Innehåll