Hopfällbart Matbord

Läs mer

Hopfällbart Cafèbord

Läs mer

Hopfällbart brickbord

Läs mer

Hopfällbart bord

Ett hopfällbart bord går att anpassa i storlek utifrån hur många som ska sitta runt det. Därför är de perfekta som TV-bord då du enkelt kan fälla ut bordet om du vill ha mer yta till en tallrik, men de används även som matbord. På grund av att de går att fälla ihop är det även lätt att förvara bordet i en trång yta. På så vis upptar det så lite utrymme som möjligt när det inte används. Däremot är den primära fördelen att du enkelt kan anpassa storleken på bordet, således tar det inte mer plats än vad som behövs – något som är behjälpligt i synnerhet om du bor i en mindre bostad med begränsat utrymme.

Dock är utbudet brett vilket innebär att valet för många konsumenter försvåras. Därför har vi kurerat en lista över de bästa hopfällbara borden på marknaden. Dessutom har vi skrivit en köpguide innehållandes allt du behöver veta innan ditt köp. Börja sålunda med att läsa på nedan för att därefter välja den modell som passar dina behov bäst.

hopfällbart bord bäst i test

Så väljer du rätt hopfällbart bord

Innan du köper ett hopfällbart bord finns det ett par saker du ska veta om. För det första måste du tänka hur stor bordet ska vara i utfällbart läge kontra hopfällt. För det andra finns det olika typer av fällbara bord anpassade för skiftande syften. För det tredje ska du fundera på vilket material du vill ha. Utöver dessa faktorer har vi nedan listat det viktigaste du ska tänka på för att göra ett så genomtänkt val som möjligt.

1. Typ

Det första du måste veta är att det finns olika varianter av hopfällbara bord. Det finns allt från mindre TV-bord till större matbord. Vidare finns det vägghängda sängbord och sängbrickor som även dem går att fälla ut och fälla ihop. Därför ska du först tänka ut vad syftet är med bordet och var du ämnar placera det i din bostad. Orsaken är att syftet i hög grad bestämmer vilken kvalitet och material du ska välja på bordet. Till exempel så måste ett matbord vara avsevärt robustare än sängbord.

2. Material

Fastän du kan välja ett hopfällbart bord i plast så är detta ett undermåligt material som inte kommer hålla i längden. Dock är det eminent som campingbord, men inte för daglig användning. Istället rekommenderar vi ett robust, stabilt och slittåligt material som t.ex. trä eller metall. Det finns till och med särskilda fällbara bord i marmor som anses ha längst livslängd. Däremot går kostnaden upp i takt med materialets kvalitet. Därför ska du försöka hitta en mellanväg mellan pris och material.

Vidare ska du inte använda ett bord i trä utomhus, så om du planerar att använda bordet på trädgården eller balkongen så rekommenderar vi metall, marmor eller plast – istället för trä.

3. Storlek

Vill du ha ett hopfällbart bord för att lättare kunna göra det större under en buffébjudning så ska du välja ett större bord, förslagsvis rektangulärt. Men om du endast vill ha ett litet matbord för två personer, med möjligheten att göra det större för ett par gäster till, så ska du välja ett mindre bord. Annars kommer du göra det klassiska misstaget att köpa ett större bord än vad nöden kräver. Fortsättningsvis måste du mäta hur mycket utrymme det finns där du tänker placera bordet, för att veta hur stort bordet kan vara i utfällt läge.

På grund av att du kan fälla ut somliga fällbara bord från flera vinklar, måste du även ha detta i beräkningen så du har korrekta mått innan du genomför din beställning.

fällbord

4. Justerbar höjd

Många är av uppfattningen att ett hopfällbart bord endast kan justeras på längden för att på så vis förlänga bordet. Men faktum är att flera modeller även erbjuder möjligheter att justera höjden. Genom att skruva i bordsbenen kan du med ett reglage ställa in hur högt bordet ska vara. Detta innebär att du kan använda vilka stolar som helst och inte tänka på förhållandet mellan sitthöjden och bordsskivans höjd. Dock kostar dessa bordet betydligt mer, så tänk över om detta verkligen är ett krav för dig eller om du kan klara dig utan.

5. Vikbara ben

Bara för att du kan fälla ut bordsskivorna på ett hopfällbart bord, betyder inte detta per automatik att bordsbenen är vikbara. Därför måste du vara vaksam när du läser produktbeskrivningen för bordet som fångat ditt intresse, för många modeller är försedda med statiska ben som alltså inte går att fälla ihop. Följaktligen blir bordet svårare att förvara samtidigt som det tar upp mycket plats. Av den orsaken ska du läsa recensionerna noggrant för att se om någon kund nämnder något om detta.

6. Viktkapacitet

En ofta förbisedd faktor för möbler i allmänhet och bord i synnerhet, är hur mycket vikt de har kapacitet för att bära. Till exempel måste du ha en hög viktkapacitet om du tänker använda det fällbara bordet som middagsbord. Orsaken är givetvis att bordet i så fall måste bära upp mängder av tallrikar, glas, buteljer och – armbågar. Men å andra sidan så är detta inget krav för dig som ämnar använda det som campingbord. Således är ditt syfte otroligt viktigt, och något du måste vara på det klara med innan du gör ditt val.

7. Vikt

Hur mycket ett hopfällbart bord väger är även det en extremt viktig faktor. Ska du t.ex. ta med bordet till en fjälltur eller till sommarstugan, så kan det snabbt bli jobbigt och otympligt att bära ett alldeles för tungt bord. Men ska bordet stå på en permanent plats är denna faktor mindre viktig. Däremot går det att ställa likhetstecken mellan vikt och stabilitet, d.v.s. ju tyngre bordet är desto stabilare står det på marken.

hopfällbart bord

Varje produkt är opartiskt utvald utifrån dess estetiska framtoning, kvalitet och prisbild.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Populära inlägg

Innehåll